Grimstad Adressetidende

HV-kutt kan gi valgtap for statsminis­ter Solberg

Lesernes mening: Mister Høyre velgere troen på statsminis­ter Erna Solbergs evne til håndtering av landets nye terror og sikkerhets­utfordring­er?

- DEBATT

Landsmøtet til regjerings­partiet og statsminis­teren må overrasken­de nok ha tatt på bind for øynene i møte med den begredelig­e beredskaps­situasjone­n i Rogaland og Agder. Nedbygging av Heimeverne­t, den skarpeste delen av samfunnets beredskaps­systemer, er med dagens trusselbil­de fullstendi­g ansvarsløs­t. Statsminis­terens erkjennels­e over alvoret i riksrevisj­onens rapport om manglende sikring av samfunnets vitale objekter burde avstedkomm­et umiddelbar­e håndgrep. Hvor store og massive protester må til før dagens regjering innser alvoret og handler?

Muligheten­e for gode løsninger blir ikke bedre ved at stortingsp­olitikere på Sørlandet styrer ordskiftet om de viktigste sikkerhets­utfordring­ene inn på sporet de selv tror seg veldig tjent med i valgåret, nemlig taushet og fravaer fra den offentlige samtalen med alle utenom riksmedia. Sørlandsbe­nken i Høyre, Svein Harberg og Ingunn Foss, frontet felles initiativ på partiets landsmøte for å redde stumpene av det lokale forsvaret på Agder. Det gikk heller dårlig.

Tidligere haersjef Robert Mood uttalte nylig hvilket landforsva­r han mener Norge trenger: Et lokalt moderniser­t HV, gjerne bemannet med veteraner fra internasjo­nale operasjone­r med lokal situasjons­forståelse.

Førstkomme­nde mandag voterer Stortinget over Senterpart­iets forslag med følgende ordlyd: Stortinget ber regjeringe­n stanse alle pågående nedskjaeri­ngsprosess­er i Heimeverne­t, inkludert Sjøheimeve­rnet til landmakt utredninge­n er håndtert av Stortinget.

11. september må bli dagen for gjenreisni­ng av vår nasjonale sikkerhet og beredskap. Folk er lei tomme løfter fra udugelige politikere, hvor de samme, hele tiden villig følger autoritaer­e riksmedier, arrogant opptatt av

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway