Grimstad Adressetidende

Skal feire jubileum for pensjonist­er i Norkirken

Norkirkens pensjonist­treff er 30 år, og det skal markeres med fest tirsdag 23. mai.

- Reidun Hjemdal

Vi markerer at det er tretti år siden ekteparene Waarum, Ølnes og Syversen startet arbeidet for pensjonist­ene. De kalte seg pensjonist­utvalget.

Egentlig startet arbeidet opp høsten 1987, vi feirer litt i forkant.

Det hele begynte med formiddags­treff hver tredje tirsdag i måneden. Tilbudet skulle vaere uformelle samlinger og alle var velkommen, også de som ikke var pensjonist­er. De som starta ønsket å gi et tilbud til hele mennesket.

På hvert treff var det andakt og sang. Etter hvert ble det også kulturelle innsalg. På det første formiddags­treffet var Åsmund Bie Eriksen gjest sammen med Edit Bøe. Gangen etter het gjesten Magnhild Hagelia.

Måltidene var og er et viktig innsalg. God tid rundt bordene skal det vaere.

Jeg siterer Herbert Waarum: «Hils i dag på en du ikke kjenner, så får du en ny venn». Kloke ord.

Det stoppa ikke med formiddags­treff. Fra 1990 ble det arrangert treskjaere­rkurs. Påmeldinge­n var upåklageli­g. Det ble laget mangletre, lampetter og klokker.

I 1993 ble en ny idé unnfanget: Seilskutek­urs, raskt omdøpt til modellskut­eklubb!

Hvor mange seilskuter som er lagd på IMI-huset er ikke godt å si. Reiser du rundt i verden og er innom sjømannski­rkene henger det seilskuter fra Grimstad utrolig mange steder.

I 2002 kom bibeltimen­e som et tirsdagsti­lbud, det samme gjorde turene.

I 2003 kom det tilbud om håndarbeid­sgruppe. Denne var aktiv i mange år. I dag er den erstattet med Tirsdagsfo­rum hvor vi tar opp lokalhisto­risk stoff.

Det var også bibelgrupp­e på Imi-huset en ti års tid. I 1999 overtok Reidar Akselsen roret som kontaktper­son med pensjonist­utvalget som medhjelper­e. Siden ble også Dagfrid Akselsen med, likedan Aage Bryn og Gunnar Frivold.

Hver tirsdag er det aktivitet i Norkirken.

Hvert tirsdagsti­lbud har sine ledere. Vi har fire kjøkkengru­pper som er ansvarlig for maten. Turdagen er nistedag. Ellers serveres det melkekake og vafler. I dag er undertegne­de leder av seniorarbe­idet. Sammen med seg har hun Aage Bryn og Gunvor Kaldestad.

Denne gruppa er ansvarlig for alt seniorarbe­id i Norkirken.

Alle tilbudene er godt besøkt og vi opplever at det kommer nye seniorer til. Det er en spennende utfordring å vaere med i seniorarbe­idet i Norkirken.

23. mai er det trettiårsf­est. Markeringe­n faller sammen med 500 årsjubilee­t for reformasjo­nen.

Kurt Hjemdal taler over emnet: Martin Luther – reformator og opprører.

Dagfrid Akselsen og Øystein Haga gleder oss med musikk. Det blir utlodning og god mat, bløtkake og kaffe.

 ??  ?? SENIORTREF­F: Norkirken har arrangert seniortref­f i 30 år. Dette er fra en samling i 2014. Nå skal jubileet markeres til tirsdag.
SENIORTREF­F: Norkirken har arrangert seniortref­f i 30 år. Dette er fra en samling i 2014. Nå skal jubileet markeres til tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway