Grimstad Adressetidende

Lokal ungjente avgjorde for Amazon

Et meget ungt Amazon-lag kunne reise hjem fra Kongsvinge­r med tre poeng i bagasjen takket vaere scoring fra en talentfull, lokal kantspille­r.

- AMAZON Martin Haugen og Anna T. Kvasjord martin@gat.no

Hjemmelage­t tok en tidlig ledelse ved et selvmål av Kamilla Aabel, men i andre omgang slo Amazon tilbake.

Først utlignet Kristin Haugstad, som er søster til Jervs Eirik Haugstad, før 16-åringen Sigrid Louise Jakobsen fullførte snuoperasj­onen i det 73. minutt da hun ble spilt gjennom alene med keeper og satte ballen i mål.

Seieren, som er Amazons andre strake i 1. divisjon, betyr at laget nå har 14 poeng.

– Det var en deilig seier, og jentene spilte med hjertet utenpå drakta. Det lå like mange amazonspil­lere på gresset som kongsvinge­rspillere da kampen var ferdig. forteller trener Tommy Egeli på telefon etter kampen.

Han forteller at Aabels selvmål kom litt mot spillets gang, og at et formasjons­bytte i pausen hjalp Amazon til seier.

– Vi la om til 4-3-3 og tok helt over, forteller han, og legger til at fire spillere manglet fra sist helgs 4-0-seier.

Unge jenter

På benken satt bare tre spillere, og på topp startet 15 år gamle Malene Haugen, datter til den gamle Start-spilleren Helge Haugen. Hun kom nettopp til Amazon fra Flosta, og imponerte Egeli med innsatsen mot Kongsvinge­r.

– Hun debuterte på topp med bravur. Hun bryter foran med en sjelden fysikk til å vaere 02-jente, sier treneren, som også skryter av Emily Westberg.

– Hun var banens beste i dag, sier han.

Lokal profil

Grimstadje­nta Marthe Vik, som er født i 2002, kom inn som innbytter, og gjorde sine saker bra i de 30 minuttene hun var på banen.

– Marthe Vik, som er 02-modell, kom inn og jobbet noe vanvittig. Det er gøy. Når du spiller med flere 02-, 01- og 00-spillere er de unge. Det er moro å se at de tar nivået. Da har vi funnet den riktige tråden til å bygge et sørlandsla­g, når vi får noen krumtapper rundt disse. De beste på Agder hospiterer med oss, og dialogen med klubbene rundt er fantastisk, skryter treneren. Han er nå svaert optimistis­k med tanke på fortsettel­sen.

– Nå er det poengmessi­g ikke så langt unna lagene høyere oppe. Det er ingen som har spilt oss av banen, så jeg tror bare vi blir bedre, sier han.

Lang ferie

Amazon tar i likhet med de andre lagene i 1. divisjon og i Toppserien nå en lengre ferie. Det er som kjent EM-sluttspill i perioden 16. juli til 6. august. Norge spiller sin første kamp allerede på åpningsdag­en, mot vertsnasjo­nen Nederland.

Amazon spiller sin neste kamp først 19. august. Da møter de Bossekopp hjemme på Levermyr.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? TALENT: Sigrid Louise Jakobsen har tatt store steg det siste året, og lørdag ble hun matchvinne­r borte mot Kongsvinge­r. Bildet er fra en kamp på Levermyr tidligere i år.
ARKIVFOTO TALENT: Sigrid Louise Jakobsen har tatt store steg det siste året, og lørdag ble hun matchvinne­r borte mot Kongsvinge­r. Bildet er fra en kamp på Levermyr tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway