Grimstad Adressetidende

Førerkort for hund?

-

Først etter tre

alvorlige angrep på mennesker i Grimstad, ble rottweiler­en avlivet. I Adressa lørdag fortalte advokat Kari Høgevold om den skremmende episoden da hunden gikk etter hals- og brystregio­nen hennes. «Den hadde drept meg om han (hundeeiere­n) ikke hadde fått kontroll. Og tenk hvis det hadde vaert et barn. Vi kan ikke ha det sånn i Grimstad sentrum», forteller Høgevold.

Det har hun

selvsagt helt rett i. Nå er hunden avlivet, og eieren er tiltalt. Saken skal for retten, og vil få sin avgjørelse der.

Men denne konkrete

saken, som dessverre ikke er unik, reiser spørsmålet om det er for lett å skaffe seg hund, spesielt av store og krevende raser. Mattilsyne­t har forbudt seks farlige hunderaser, men hva med «farlige» hundeeiere? Altså personer som ikke er sitt ansvar bevisst. Og som bruker hunden «som et slags våpen og for å skape image», som etolog Gry Løberg sier til Adressa.

De behøver ikke

engang å ha slike motiver. Det er tilstrekke­lig å vaere en dårlig hundeeier, noe som både hunden og omgivelsen­e tar skade av.

Hundeinstr­uktør Tess Erngren

er blant dem i det norske hundemiljø­et som jobber for en sertifiser­ingsordnin­g, også kalt førerkort for hund, som man har i enkelte andre land. Samfunnet bør vurdere å stille konkrete krav om både kompetanse og holdninger til fremtidens hundeeiere.

 ??  ?? SKREMMENDE: Advokat Kari Høgevold ble angrepet av en hund i Grimstad sentrum. Hun ble den tredje i rekken før hunden ble avlivet.
SKREMMENDE: Advokat Kari Høgevold ble angrepet av en hund i Grimstad sentrum. Hun ble den tredje i rekken før hunden ble avlivet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway