Grimstad Adressetidende

Ikke fornøyd med håndtering­en

Biodden vel er ikke fornøyd med kommunens håndtering av den nye murgården på Biodden.

- BYGGESAK

Adressa skrev i februar at Fylkesmann­en hadde omgjort kommunesty­rets vedtak om endringer i fasaden på den nye murgården i Bioddgaten. Tiltakshav­erne måtte derfor søkte på nytt om endringene. Christen Y. Krosshøl, leder i Biodden vel, liker dårlig at saken skal behandles administra­tivt på rådhuset.

– Det skal behandles på delegert myndighet, og vi er litt skeptiske til det, sier han til Adressa.

Stridens eple er endringer i fasaden på murgården, som er gjort etter at de opprinneli­ge tegningene ble godkjent. Disse endringene er Biodden vel sterkt kritiske til.

– Styret i Biodden vel er bekymret over manglende omtanke/hensyntage­n for gjenboerne som vil få direkte innsyn fra nye/endrede vinduene/dørene. Murgården framstår nå med en helt annen fasade enn det som kommer fram i offentlige godkjente dokumenter i saken, skriver Krosshøl på vegne av velets styre i en e-post til Malde, Nilsen og med kopi til kommunen og Fylkesmann­en.

– Hånefulle brev

– Vi er ganske frustrert og oppgitt over måten det er håndtert på, sier Krosshøl, som også er sterkt kritisk til utbygger Scott Nilsen og sivilarkit­ekt Paal Malde.

– Vi har fått hånefulle brev fra utbygger og arkitekt. Et signalbygg som Murgården sees fra hele havna, hvis man ser gjennom fingrene med det, kan det kanskje skje med andre bygg også. Det er et skoleeksem­pel på hvordan man ikke skal behandle en sak. Det er så mye tull og tøys at jeg er helt sjokkert. Og det er ikke bare jeg, det er naboer også. Folk er veldig overrasket over at dette skjer og at ingen gjør noe, sier Krosshøl, som mener foreningen langt fra har fått tilsendt alle relevante opplysning­er i saken.

Malde reagerer slik når han får høre at Krosshøl mener han og utbygger har sendt velforenin­gen hånefulle brev:

– Vi har ikke sendt noen hånefulle brev i det hele tatt, vi sier bare at de ikke er naboer. De har fått alt de har bedt om. De har på et tidspunkt blitt part i saken, og siden da har de fått alt de har bedt om. «Hånefulle brev» synes jeg er fornaermen­de. Det vil jeg gjerne ha belegg for, sier Malde.

– Må følge spilleregl­ene

Krosshøl mener saken nå må opp til full politisk behandling. Per Svenningse­n (Ap) er leder i teknisk utvalg. Han understrek­er at den riktige saksgangen er at saken først behandles administra­tivt.

– Malde må søke, og så blir det behandlet. Så kan det påklages, og da får vi det i teknisk utvalg. Vi må følge spilleregl­ene, sier han til Adressa.

 ??  ??
 ??  ?? VINDUER: Det er endringer i fasaden, spesielt vinduer på denne veggen, som er stridens eple.
VINDUER: Det er endringer i fasaden, spesielt vinduer på denne veggen, som er stridens eple.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway