Grimstad Adressetidende

Nytt skip til 220 mill

Uglands rederi fikk levert et nytt skip onsdag, og det ble markert med skipsdåp i Japan.

- NAERINGSLI­V

Uglands rederi fikk i går et nytt bulkskip til ca. 220 mill. kroner.

Administre­rende direktør Øystein Beisland i rederiet var blant dem som er på plass for å delta i markeringe­n. Dette er det tredje nybygget som rederiet får levert i år, et bulkskip på 60.000 tonn som får navnet Belita. Skipet eier Ugland sammen med Mitsubishi i Tokyo gjennom selskapet UM Shipping, men det er allerede leid ut til Klaveness-rederiet for ett år. Belita vil ha Uglands mannskaper ombord, men Klaveness skal drive det og sørge for fraktene.

Underskudd

Uglands rederi presentert­e nylig regnskapet for 2016. Det viser et driftsunde­rskudd på 24 millioner kroner. Det er likevel en kraftig bedring fra året før. Etter flere magre år innen shipping, og saerlig i bulksegmen­tet, er ratene på vei opp og markedene i bedring.

– Det ser lysere ut. Vi får et bedre resultatet i 2017 enn i fjor, og vi håper tendensen fortsetter. Etter at flere av våre lange kontrakter gikk ut for to-tre år siden, har vi vaert avhengig av et svakt spotmarked­et. Heldigvis har rederiet svaert lite gjeld og god balanse, noe som har gjort at vi har klart oss brukbart gjennom nedturen, forklarer Beisland.

Krevende i offshore

Samtidig er det fremdeles tøffe tider innen offshore, som Uglands rederi på nytt gikk inn i for seks år siden. Plattform Supplyskip­et (PSV) Juanita går på kontrakt med Statoil til 2021, mens det andre, Evita, har fått en kortsiktig kontrakt etter å ha ligget i opplag i Vikkilen i vinter.

Rederiet har også nylig sluttet en kontrakt med Statoil for shuttletan­keren Vinland som har gått i Brasil de siste årene. Nå skal den til Nordsjøen og gå til oljetermin­aler i Nord-Europa. Da må også deler av mannskapet skiftes ut med skandinavi­sk talende.

Hovedkonto­ret

Uglands rederi ledes fra hovedkonto­ret i Vikkilen, der det er 50 ansatte. I tillegg har rederiet kontorer i Stavanger og i Canada.

Men det er få norske sjøfolk igjen på skipene.

– Siden midten av 1980-tallet har vi hatt filippinsk mannskap på bulkskipen­e, men på offshoresk­ipene og Uglen er det norsk besetning. Og det blir skandinavi­sktalende besetning når shuttletan­keren flyttes til Nordsjøen, opplyser Beisland.

 ?? FOTO: UGLANDS REDERI ?? NYTT SKIP: Onsdag tok Uglands rederi et nytt skip i levering, og det skal døpes Belita. Det er et bulkskip på 60.000 tonn, som rederiet eier sammen med Mitsubishi.
FOTO: UGLANDS REDERI NYTT SKIP: Onsdag tok Uglands rederi et nytt skip i levering, og det skal døpes Belita. Det er et bulkskip på 60.000 tonn, som rederiet eier sammen med Mitsubishi.
 ??  ?? PÅ VEI OPP: Shippingma­rkedene er i bedring, konstatere­r adm. direktør Øystein Beisland i Uglands rederi.
PÅ VEI OPP: Shippingma­rkedene er i bedring, konstatere­r adm. direktør Øystein Beisland i Uglands rederi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway