Grimstad Adressetidende

Vil ha maks 20 elever per klasse

Lesernes mening: Alle elever fortjener å bli sett og få den oppfølging­en de trenger.

- SKOLE Kjell Ingolf Ropstad Kjetil Glimsdal

Store klasser med

få laerere gjør dette vanskelig, og fører til at mange faller utenfor tidlig. Skoleparti­et KrF er garantiste­n for flere laerere i skolen.

KrF er ikke

i tvil – laereren er skolens aller viktigste ressurs. Forskninge­n viser dette. Da må vi lytte når laererne sier at store klasser gjør det vanskelige­re å følge opp den enkelte elev. I dag varierer laerertett­heten med over 300 prosent mellom sammenlign­bare kommuner, og enda mer mellom skoler.

Slike forskjelle­r truer

hele prinsippet om en likeverdig skole for alle.

KrF har prioritert

skole i hvert eneste budsjett, og nå vil vi lovfeste at det skal vaere maks 15 elever per laerer på småskolen, og maks 20 elever i 5.–10. klasse. Og vi står ikke alene. Både Utdannings­forbundet, Elevorgani­sasjonen og Foreldreut­valget for grunnskole­n støtter oss i dette.

Høyre og FrP

mener at en laerernorm ikke vil ha effekt. De mener den største utfordring­en er at dagens laerere ikke er gode nok. Men mastergrad­er hjelper ikke mot overfylte klasserom.

Å investere i

flere laererstil­linger er ikke billig, men det er nødvendig. Derfor har KrF sikret 1,3 milliarder kroner til flere laerere i småskolen.

Flere laerere er

det mest treffsikre for å hjelpe de mest sårbare elevene. I dag bruker vi 10 milliarder kroner i året på spesialund­ervisning, ifølge anslag fra Kunnskapsd­epartement­et.

Samtidig viser forskninge­n

at økt laerertett­het i den ordinaere undervisni­ngen reduserer behovet for spesialund­ervisning på den enkelte skole.

Alle elever er

unike, og individuel­l oppfølging er en viktig forutsetni­ng for en skole der alle barn får oppleve mestring og laerelyst.

KrF er ikke

bare et familiepar­ti – vi er også et skoleparti. Nå går vi i front for å innføre en laerernorm – i tråd med kravet fra dem som kjenner situasjone­n i norsk skole best.

En stemme på

KrF er en stemme på en skole der hver elev blir sett. , 1.-kandidat, KrF i Aust-Agder 4.-kandidat, KrF i Aust-Agder

 ??  ?? INNLEGG: Ordfører Kjetil Glimsdal (bildet) og stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad vil at det skal vaere et tak på 15 elever per klasse i småskolen og maks. 20 elever fra 5.-10. klasse.
INNLEGG: Ordfører Kjetil Glimsdal (bildet) og stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad vil at det skal vaere et tak på 15 elever per klasse i småskolen og maks. 20 elever fra 5.-10. klasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway