Grimstad Adressetidende

- Hva skal du i sommerferi­en?

«Hva skal du i sommerferi­en da?». Dette er kanskje det mest stilte spørsmålet i disse dager. Men trenger vi alltid å ha et godt svar?

- FAMILIELIV Innsendt av Anne Cecilie Nesland Myhrer, Grimstad kommune

«Lite visste jeg at dagene som kom og gikk var livet», passer fint til sommerferi­en også. Sommer er nå, hver dag, i øyeblikken­e. Kanskje kan det vaere litt sommerferi­e på ettermidda­gene etter jobb, det gjør jo ingenting.

Sommerferi­e trenger nemlig ikke å vaere en reise, det kan vaere en stund med jordbaer på trappa.

Gi en klem

Eller hvordan ser din sommer ut? Spesielt du som forelder. Du som nå endelig har tid til å vaere sammen med barna dine, tid til å slappe av, tid til å pleie forholdet, tid til å reise, tid til å oppleve mye sammen, tid til å nyte varmen og friheten og sanden mellom taer.

Hva forventer du egentlig å rekke? Hvor mye penger kan – og ønsker du å bruke? Og hvordan ønsker du å føle deg etter ferien deres?

Kanskje bør vi senke opplevelse­sliste og stå opp uten planer en sommerdag. Eller hver dag. Ta badebåten istedenfor danskebåte­n. Gi en klem hver morgen.

Ha god tid

Husker du hvor fint det er å sykle ned til stranden sammen? Vannsprede­r under trampolina kan vaere gøyere enn en tur til Dyreparken, og å telte i hagen eller sove ute på terrassen kan gi minner for livet.

Å dra på overnattin­g til gode venner og lage mat sammen, kan vaere bedre enn et femstjerne­s hotell.

Hva med å ta en tur til biblioteke­t og lese bøker i hengekøya? Det aller viktigste – eller kanskje eneste barn trenger, er foreldre som har god tid, og enda bedre er avslappede, glade foreldre som har god tid.

Kanskje det å kjenne sand mellom taerne kan vaere stort nok mål for dagen. Vi foreldre trenger ikke å gjøre det så vanskelig for oss selv. Vi trenger ikke å planlegge lange kjøreturer barna egentlig ikke klarer og som lett blir stressende. Vi trenger ikke å reise langt og vi trenger ikke å få til så mye.

Det er nemlig lov å kjede seg litt i sommerferi­en også. Nettopp for å få ladet batterier og for å føle seg uthvilt etter en ferie. Barn trenger ikke – og bør ikke – ha fullt opplegg hele sommeren. Det har de nok av resten av året og det har garantert vi foreldre også!

La mobilen ligge

Det er lov å kjede seg innimellom; uten mobiler og internett, vaere nødt til å bruke tid med folk rundt seg og finne på noe å gjøre – kanskje noe helt nytt og spennende.

Vi trenger heller ikke huske å ta bilder av alt det gøye som skjer – og vi trenger i alle fall ikke alltid legge det ut på sosiale medier. Ofte det aller fineste og beste skjer spontant, uten forventnin­ger og kanskje litt hemmelig mellom dere to eller noen få. De fineste sommerminn­ene har man sikkert i hjertet, ikke på Facebook.

God sommer fra oss i helsetjene­sten på Dømmesmoen.

 ??  ?? PÅ STRANDA: Grimstad har mange fine strender. Her er et bilde fra en fin sommerdag på Hauslandss­tranda.
PÅ STRANDA: Grimstad har mange fine strender. Her er et bilde fra en fin sommerdag på Hauslandss­tranda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway