Grimstad Adressetidende

Søndagssuk­sess for sentrum

Gågata var full av både turister og fastboende da de aller fleste butikkene i sentrum holdt åpent søndag. For butikkene var det definitivt verdt den ekstra innsatsen.

- SENTRUM Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Søndag 9. juli var den første av fire søndager i sommer hvor Grimstad Min By har oppfordret butikker i sentrum til å holde åpent. Etter en lengre politisk kamp, kom tillatelse­n fra Fylkesmann­en for to uker siden. Da hadde Grimstad blitt godkjent som et typisk turiststed etter at de først fikk gjennomsla­g i kommunesty­ret.

I og med at det var den første «shopping-søndagen» var det knyttet stor spenning til dagen for dem som har butikk i sentrum. Med søndagstil­legg og andre kostnader, blir det noen kroner ekstra å holde åpent på ukens siste dag. Derfor var man avhengig av at det dukket opp både turister og fastboende om det skulle vaere verdt innsatsen.

På tide

For å sjekke hvordan salget gikk, besøkte Adressa en rekke butikker søndag. Og reaksjonen var den samme over alt: Godt salg og kjempestem­ning.

– Dette er knallgøy. Alle er så positive. Det er både turister og fastboende som kommer innom, sier Mary-Ann Glastad Evensen hos Sport1.

– Så dere tjener på holde åpent?

– Ja, det er absolutt verdt det. I dag har vi fått helt perfekt vaer også.

Hun synes det var på høy tid at Grimstad fikk holde søndagsåpe­nt, slik som de har gjort en stund i Lillesand allerede.

– Jeg har ofte hørt om turister som drar til Lillesand på søndager. Dagens suksess understrek­er jo også hvor viktig sommeren er for handelssta­nden i byen, sier Glastad Evensen.

Hektisk

Linn Larsen som driver Høyer, kunne også fortelle om en svaert hektisk søndag.

– Vi hadde kalt inn ekstra bemanning, men likevel har vi løpt rundt i butikken i hele dag. Dette har bare vaert positivt så langt, sier hun.

Ved Platebaren møter Adressa et Harald og Else Liv Syvertsen. De to koser seg med en is i varmen. På vei til Vertshuset for å spise tok de turen innom sentrum for en spasertur gjennom gågata.

– Det er jo så god stemning her i dag. Masse folk og perfekt vaer, sier de to.

Dagens blideste var likevel Solfrid Sandkleiv som jobber på Kenza.

– Dette er jo bare herlig. Det er perfekt vaer, masse folk og godt salg. Jeg tror ikke butikken har vaert tom så langt i dag, sier Sandkleiv mens hun hjelper to turister fra Oslo.

– Og du, tilbakemel­dingene har vaert så gode. Dette er noe alle setter stor pris på, legger hun til i det Adressa er på vei ut døra.

Fornøyd

Også hos Norli og Donna Bianca kunne de fortelle om godt salg. Alle Adressa var i kontakt med var helt enige om at det var lønnsomt å holde åpent.

Leder i Grimstad Min By, Anna Elise Svennevig, som driver butikken Lille Anna, var strålende fornøyd. Både på egne og byens vegne.

– Jeg tenker at dette er helt fantastisk moro, hyggelig og bra. Det har vaert kjempehekt­isk hos oss. Dette viser at det var helt riktig å søke om søndagsåpe­nt, sier hun.

– For min del har det vaert kjempehekt­isk. Og det er jo bra at det er litt å gjøre når man først bruker en søndag på dette.

– Hva tenker du om at det ikke var alle som ville holde åpent?

– Det har vi full respekt for. Vi har hele tiden sagt at det er frivillig for butikkene.

 ??  ?? FOLKSOMT: Gågata var svaert godt besøkt på den første søndagen med åpne butikker i sommer.
FOLKSOMT: Gågata var svaert godt besøkt på den første søndagen med åpne butikker i sommer.
 ??  ?? SMIL: Solfrid Sandkleiv hos Kenza var et eneste stort smil søndag.
SMIL: Solfrid Sandkleiv hos Kenza var et eneste stort smil søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway