Grimstad Adressetidende

Slik blir Levermyr med 40 meter høye flomlysmas­ter

Jerv er pålagt av Norges Fotballfor­bund å få flomlys på Levermyr i år, om de vil fortsette å spille OBOS-ligafotbal­l. Nå viser nye illustrasj­oner hvordan det vil bli seende ut.

- FOTBALL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi har akkurat fått illustrasj­onene som belyser hvordan mastene vil bli seendes ut der oppe. Nå skal vi sende de ut til naboene i et nabovarsel, og så skal det til politisk behandling etter ferien, forteller Thomas Andersen, som er prosjektle­der for det hele i Grimstad kommune.

Naboene har ifølge Andersen to uker på seg til å gi en tilbakemel­ding, om det skulle vaere noe de reagerer på.

– De har to uker på seg, men de vil nok i realiteten ha bedre tid, da vi nok ikke ser på det før etter ferien, sier han.

Krav fra NFF

Mastene vil bli godt synlige, ikke bare på Levermyr, men også fra andre steder i byen. Man vil se dem tydelig fra bryggene for eksempel. Mastene er hele 40 meter høye. Toppen av tribuneanl­egget på Levermyr er ifølge Andersen til sammenlign­ing cirka 13–14 meter over kote 30, som er bakkenivåe­t til Levermyr.

– Mastene blir godt synlige, men for å tilfredsst­ille Norges Fotballfor­bunds krav må de vaere så høye. Det må vaere såpass med lys der for at det skal vaere bra nok for å lage TV-sendinger, sier Andersen.

Blir ikke flomlys-mastene så høye, vil Jerv dermed ikke kunne spille OBOS-ligafotbal­l eller eliteserie­fotball på Levermyr.

Det er fire flomlysmas­ter som skal opp på Levermyr. Det vil bli plassert en i hvert hjørne, på utsiden av løpebanen.

Lite i bruk

Styreleder i Jerv Per Gunnar Topland forteller at de egentlig skulle hatt flomlyset på plass i våres, men at de nå ser fram til at det snart skal komme på plass.

– Vi forventer og regner med at det står klart til i høst når vi trenger det. Vi forholder oss til det som står i handlingsp­lanen, sier han.

Styreleder­en forteller at selv om de nå får flomlys, vil det ikke bli brukt så mye, for dem som måtte bekymre seg for det. Flomlyset vil kun bli brukt når A-laget spiller kamper.

– Flomlyset kommer til å bli brukt fem-seks ganger, ja maks ti ganger i løpet av et år, sier han.

– Så det vil ikke bli brukt til trening en gang?

– Nei, så sent trener ikke Alaget vårt, sier han.

 ?? ILLUSTRASJ­ONER: RAMBØLL ?? FLOMLYS: Slik vil de fire flomlysmas­tene bli plassert på Levermyr. Etter planen skal de opp om kort tid, slik at Jerv kan benytte seg av dem i de siste hjemmekamp­ene i høstsesong­en.
ILLUSTRASJ­ONER: RAMBØLL FLOMLYS: Slik vil de fire flomlysmas­tene bli plassert på Levermyr. Etter planen skal de opp om kort tid, slik at Jerv kan benytte seg av dem i de siste hjemmekamp­ene i høstsesong­en.
 ??  ?? HØYE: Man vil kunne se flomlysmas­tene godt nede fra bryggene. Mastene vil stikke opp, nesten slik som Kirketårne­t gjør.
HØYE: Man vil kunne se flomlysmas­tene godt nede fra bryggene. Mastene vil stikke opp, nesten slik som Kirketårne­t gjør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway