Grimstad Adressetidende

Luftige svev hos AGR

Med 286 ryttere og 352 hester var det trangt om plassen da Arendal og Grimstad rideklubb arrangerte sitt årlige sommerstev­ne i helgen.

- RIDESTEVNE Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Stevnet «Sommer, sol og Sørland» som arrangeres av AGR, er blant landets absolutt største. Til tross for at stevnet «kun» har status som distriktss­tevne, er deltakelse­n meget god. I løpet av stevnet stakk sågar prinsesse Märtha Louise innom og viste at hun fremdeles vet hva hun gjør på en hesterygg.

– Det ble litt oppstyr av at hun var her, sier Åse Mortensen i AGR. Hun kan fortelle at kapasitete­n var så godt som full.

– Vi hadde ikke hatt plass til mange flere.

Tre stevner

Hun fastslår overfor Adressa at stevnet har vaert en stor suksess. Det har vaert faerre skader enn tidligere, bedre vaer og generelt god stemning.

– Vi er kjempeforn­øyde, og det tror jeg deltakerne er også, sier Mortensen.

Stevnet er det andre i rekken av tre store. Neste helg er det ponniene sin tur. Også da kommer det godt over 100 ryttere til Birketveit.

– Det blir ikke mye hvile i sommer, men det er viktig for oss å ha disse stevnene for å holde hjulene i gang.

Siden torsdag har totalt 1324 ekvipasjer vaert i aksjon i sprangridn­ing. Titalls frivillige har stått på for at både tobeinte og firbeinte skulle ha en fin opplevelse på Sørlandet.

– Det er en del som skal klaffe, erkjenner Mortensen.

– Men vi har jo heldigvis gjort det noen ganger nå, fortsetter hun.

Utvikling

På søndag avsluttet de største hestene stevnet. Blant deltakerne var AGRs egen Pål Flam som kom direkte fra laggull i Nordisk Mesterskap for U25. Han red hele seks hester i løpet av stevnet, men for ham handler konkurrans­en mest om å få fram nye, talentfull­e hester.

– Det er på disse stevnene jeg gjør hestene mine klare til det som venter senere i karrieren, forteller han.

Det neste på programmet for rytteren er et femstjerne­rsstevne i Falsterbro i Sverige.

Men det var ikke bare Flam fra arrangørkl­ubben som var i aksjon i løpet av helgen. Totalt hadde AGR 40 påmeldte ryttere.

 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? I FARTA: Pål Flam red hele seks hester i løpet av helgen. Han bruker stevnet til å utvikle hestene sine.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND I FARTA: Pål Flam red hele seks hester i løpet av helgen. Han bruker stevnet til å utvikle hestene sine.
 ??  ?? FORNØYD: Pål Flam er en rytter på internasjo­nalt høyt nivå, men bruker likevel tid på AGRs sommerstev­ne. Her med hesten Fifty-Fifty.
FORNØYD: Pål Flam er en rytter på internasjo­nalt høyt nivå, men bruker likevel tid på AGRs sommerstev­ne. Her med hesten Fifty-Fifty.
 ??  ?? LOKAL: Maritha Gundersen Knudsen fra AGR ble nummer fire i den største klassen (130 cm) på hesten Lebec.
LOKAL: Maritha Gundersen Knudsen fra AGR ble nummer fire i den største klassen (130 cm) på hesten Lebec.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway