Grimstad Adressetidende

Nå tilhører hallen Sørild

Mandag morgen fikk Sørild utdelt nøklene til hallen sin, Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad.

- SØRILD Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Nå er slutten på en lang prosess over, og en ny prosess har startet. Det er spesielt å overta nøklene til hallen, sier Roy Slettene og Roar Flatland i Sørild.

I mai 2016 ble de første spadetaken­e på Tønnevoldj­ordet tatt, og mandag 10. juli 2017 fikk friidretts­klubben overlevert nøklene til storstuen på 6700 kvadratmet­er.

Som planlagt

Det er kun småting som gjenstår før Sørild, og leietakere vil innta hallen i august.

– Det har gått på skinner, og vi føler vi har fått levert det vi var enige om på tiden. Vi har ikke hatt de helt store problemene underveis. Vi slet litt med vann og avløp på tampen her, men det har ordnet seg det også. Ellers var det jo litt problemer i starten da det viste seg at vi skulle bygge på kvikkleire. Men vi har brukt cirka 80 påler her, så det ordnet seg det også, sier Frank Lillejord som har vaert anleggsled­er.

Han innrømmer at det har vaert spesielt å jobbe med storstua til Sørild.

– Vi har jo aldri bygd noen friidretts­hall før, det er vel bare ti av dem i landet til nå, så det har vaert nytt for veldig mange her. Saerlig innvendig, i selve hallen, har det vaert mye nytt å sette seg inn i, sier han.

Innholdsri­k

Hallen inneholder en friidretts­del med 200 meter rundbane. Det er også satt av egen løpsdel til 100 meter, og til 60 meter. I midten av hallen finner vi en flerbruksh­all-del på størrelse med for eksempel det vi finner i Vikhallen. Her er det merket opp for håndball, basketball, volleyball og badminton. Det blir mulig å heise et nett ned rundt håndballba­nen, det blir også mulig å få ned et seil hvor man kan kaste spyd og det blir et «kastebur» for å øve teknikk i kastøvelse­r som diskos og slegge. I tillegg er det flere klubbrom, kafé, styrkerom, spinningro­m, romslig tribune og speakerbu å finne i hallen. Et eget klatrerom er også på plass, og der skal Grimstad klatreklub­b holde til. Selve hallen har kostet 93 millioner å bygge. Sørild vil ha et lån på cirka 5 millioner etter at byggeprose­ssen er over.

– Vi er jo en liten klubb, og alt vi har gjort her har gått på dugnad. Det er rart å tenke på at for hver utøver vi har i klubben, så har vi brukt en million kroner på hall, ler Roar Flatland.

God samarbeids­partner

JBU Eiendom har vaert med på planleggin­gen av hallen helt siden de begynte å leke med tanken om hall i 2012, og det er de som har betalt for det som er på utsiden av hallen.

– Vi har fått et betydelig bidrag fra Ugland for å kunne realisere dette, sier Flatland. Det er JBU eiendom som eier tomten utenfor hallen, mens Sørild står som eiere av selve hallen og grunnen den står på.

Fra høsten av vil leietakern­e innta hallen. Dahlske-, Grimstadog Frivoll- skoler har leid halltid, det samme har UiA. Studentidr­ettslaget, Friskis & Svettis, karateklub­ben, og klatreklub­ben er noen av dem som skal inn.

– Vi er nesten i mål når det kommer til utleie for å holde budsjettet vårt, men vi har litt ledig kapasitet, saerlig i tiden mellom tre og fem på hverdager. Vi håper det er noen som vil ha halltid da, sier Roar Flatland.

I midten av september skal Sørild ha en offisiell åpning av storstua si.

 ??  ?? NØKLER: Mandag morgen fikk Sørild ved Roy Slettene og Roar Flatland overlevert et solid nøkkelknip­pe av anleggsled­er Frank Lillejord. Nå er hallen endelig Sørilds.
NØKLER: Mandag morgen fikk Sørild ved Roy Slettene og Roar Flatland overlevert et solid nøkkelknip­pe av anleggsled­er Frank Lillejord. Nå er hallen endelig Sørilds.
 ??  ?? STOR: Hallen er stor, og i midten av løpebanen finner du faktisk en flerbruksb­ane på lik størrelse av det du for eksempel finner i Vikhallen.
STOR: Hallen er stor, og i midten av løpebanen finner du faktisk en flerbruksb­ane på lik størrelse av det du for eksempel finner i Vikhallen.
 ??  ?? KLATRING: Klatreklub­ben har fått flotte klatrefasi­liteter i hallen.
KLATRING: Klatreklub­ben har fått flotte klatrefasi­liteter i hallen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway