Grimstad Adressetidende

Sjekker spillernes vekt jevnlig

Jerv-spillerne er tilbake fra ferie, og må fint innfinne seg i å stille seg på vekta til «Mini» iført bare trusa en av de naermeste dagene. Dette gjør de annenhver uke.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Jerv-spillerne er tilbake fra sin ti dager lange ferie. I løpet av kort tid må de nok finne seg i å hoppe opp på vekta til trenerteam­et. Dette gjør de annenhver uke, året rundt.

– Har man gått opp to kilo, har man to kilo for mye å dra på. Det kan vaere snakk om å rekke ballen eller ikke det, sier Jervtrener Arne Sandstø.

Jerv har profesjona­lisert seg sakte, men sikkert de siste årene, og hva spillerne veier har nå fått litt fokus. Med hjelp fra Grimstad-gutten Morten Mørland, som jobber i olympiatop­pen, har de fokusert på vekta til spillerne.

– En fotballspi­ller bør ikke ha mer enn 10 i fettprosen­t, og i England er det faktisk klubber som ikke vil at spillerne skal vaere over sju. Dette for at de skal vaere i best mulig form, forteller Sandstø.

Lagt på seg flere kilo

Cirka en gang annenhver uke, har trenerassi­stent Jahn Robert «Mini» Holmgren med seg vekt på trening, for å sjekke at spillerne veier det de skal. Det handler for øvrig ikke om å vaere tynnest mulig, og veie minst, det må vaere en balanse.

– Vi har jo spillere på laget som er for tynne også, og de har fått eget kostholdsp­rogram og treningspl­an for hvordan de skal legge på seg. Vi har også unge spillere her, som trenger å få ekstra kilo i form av muskler, og de har egen personlig trener på Stamina som hjelper dem. Spillere som Simen Aanonsen og Vegard Somdal har for eksempel lagt på seg tre- fire kilo i år, og det er i muskler, forteller Sandstø åpent.

Han forteller videre at det også er en siste grunn til at de ønsker å veie spillerne sine.

– Når spillerne våre vet at de blir sjekket, så skjerper de seg i kostholdsv­eien også. Det er små detaljer her, men de kan vaere avgjørende.

– Hva skjer om de ikke har gjort jobben?

– Da prater vi om det som har skjedd, og guttene er så oppegående at de som regel vet godt selv hva som har skjedd.

Morten Mørland har vaert inne og gitt kostholdsp­lan til de som ønsker det. En mann som Andreas Hagen har som Adressa har skrevet om tidligere fått en del hjelp når han har hatt behov for det. Saerlig når spillerne er skadet, kan hjelp til å finne riktig balanse når det gjelder inntak av mat vaere nødvendig.

Noen spillere manglet

På treningen onsdag var det ikke noe annet som ble sjekket. Den fysiske formen til spillerne er så bra, at Sandstø ikke kjører noen test på dem akkurat nå.

– Vi hadde en test i februar, en såkalt jojotest, som handler om ren løping, og retningsfo­randringer. Vi har sett i de kampene vi har spilt i år at løpsmessig er vi der vi skal vaere, så det har vi derfor ikke noe fokus på nå. Jeg synes at formen deres så grei ut nå på første trening etter ferien, og jeg tror de har fullført treningspr­ogrammene de fikk. Det føler jeg meg trygg på, sier han.

Denne uken kjører laget på med en del trening, mens de følger det vanlige opplegget fra neste uke av. På treningen onsdag var det en gjeng konsentrer­te, og fokuserte gutter som møtte opp, selv om de ikke var fulltallig. Seks spillere manglet.

Alexander Lind trente individuel­t på grunn av skade, Erixon Danso, Øyvind Knutsen, Babajide David Akintola, og Christophe­r Mac Connacher hadde fått lov til å komme først på torsdag på grunn at de har vaert bortreist. Michael Ogungbaro har meldt sin ankomst i helgen.

– Michael måtte til Afrika for å få seg nytt pass, og der nede tar det litt lengre tid enn her, sier Arne Sandstø.

Søndag 23. juli spiller Jerv sin første høstsesong-kamp, borte mot Strømmen.

– Nå har vi fått gode, klare bilder på det siste lille ekstra som skal til for at vi spiller veldig god fotball, så vi håper at vi fortsetter der vi slapp, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? TRØBBEL: Jan Jenssen sliter med en skade i akillesen. Her sammen med fysioterap­eut Ron Astrup.
TRØBBEL: Jan Jenssen sliter med en skade i akillesen. Her sammen med fysioterap­eut Ron Astrup.
 ??  ?? FORM: Spillerne viste gode takter ifølge Jerv-trener Arne Sandstø. Her ser vi Glenn Andersen, Brice Wembangomo, Eirik Hau
FORM: Spillerne viste gode takter ifølge Jerv-trener Arne Sandstø. Her ser vi Glenn Andersen, Brice Wembangomo, Eirik Hau

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway