Grimstad Adressetidende

Tar folk ut på sjøen

Badebåden er inne i sin fjerde sesong. Onsdag var tilbudet så populaert at båten var full.

- BADEBÅDEN Gro Austenå Berg gro@gat.no

For fjerde året på rad tar Badebåden Østerøy med seg turister og fastboende ut i skjaergård­en. Sola trekker flest.

– Det skal bli kjempetriv­elig å se Grimstads skjaergård, sier Torgrim Løkken fra Røros om sin første tur med Badebåden. Onsdag formiddag var han en av mange som valgte å ta en tur med sommertilb­udet fra Torskeholm­en. Løkken er i Grimstad som turist på besøk hos tanta og onkelen sin.

Strømmer til

– Hvordan går billettsal­get til årets turer med Badebåten?

– Det går greit. Det er som det alltid har vaert. De dagene det er regn og stygt, er det veldig få, og de dagene det ikke er det, sånn som i dag, kommer det til å bli mange, sier Jon Henrik Aas i Kystlaget Terje Vigen. Han har vaert med på mange av turene og er også initiativt­aker og prosjektle­der.

Mens turister og fastboende strømmer til for å vaere med på dagens tur, forteller han at de to-tre ganger i år har hatt nesten full båt. Selv har Aas vaert med på mange turer, men skipperen får ellers også god hjelp av to unge matroser.

Ruta

Aas er gjerne med på den første av to turer de dagene båten kjører. For det er ikke tur hver dag. Onsdag, fredag og søndag kjører Østerøy, som Badebåden heter resten av året, fra Torskeholm­en og inn i Vikkilen et lite stykke.

– Forbi museet og opp langs landet på andre siden, Rønnes, og til Marivold, sier Aas. På Marivold har de brygge og folk kan gå i land. Videre går turen til Store Hampholmen.

– Der er det mange som går i land, for der er det veldig fint å bade. Og så er det Ytre Maløya. Der har vi lagt en ny brygge nå som fungerer veldig bra, og derfra en tur ut på det store hav. Det vil si vi går rundt på utsiden av Ytre Maløya, gjerne igjennom enten Hampholmsu­ndet eller sundet mellom Hampholmen og Maløya, litt utaskjaers så folk får føle litt på det store havet, alt etter som vaeret tillater det, forteller han.

Deretter går turen tilbake til Marivold og videre tilbake til byen. Hele turen tar ca. halvannen time.

Begge deler

– Er det mange turister med, eller er det flest fastboende?

– Veldig mange turister, men det er begge deler, faktisk. Det er også en del fastboende, svarer han.

Turistkont­oret selger billetter fram til et kvarter før avgang, deretter fortsetter salget ved båten.

 ??  ?? SKJAERGÅRD­STUR: Turist Torgrim Løkken (t.v.) kjøper billett av Sindre Korsvik. Skal du vaere sikker på å komme med på fine dager, kan det vaere lurt å bestille billett hos turistkont­oret på forhånd.
SKJAERGÅRD­STUR: Turist Torgrim Løkken (t.v.) kjøper billett av Sindre Korsvik. Skal du vaere sikker på å komme med på fine dager, kan det vaere lurt å bestille billett hos turistkont­oret på forhånd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway