Grimstad Adressetidende

– Varslerne er hedersmenn som fortjener aktelse og respekt

Lesernes mening: Hva skjer egentlig i Grimstad kommune? Det spør jeg meg som borger samfunnsen­gasjert menneske.

- Emil Schieldrop Grimstad

Jeg leser daglig i Grimstad Adressetid­ende og Agderposte­n om den dårlige håndtering­en av innkjøpene som ble gjort. Her vi vet jo at alt over 500.000 kroner skal ut på anbud.

Hvem tar ansvaret? Har ikke sett noen gå frem og sier: «Det er jeg eller vi som tar ansvaret for det som er gjort!»

Hadde dette vaert i en privat bedrift, stor eller liten, ville man bli bedt om å slutte på dagen. I det offentlige blir man omplassert i en annen stilling og får med seg den topplønnen man hadde. Her er det i mine øyne ikke noe som helt stemmer! Enhver får gå i seg selv og spørre, hva har jeg gjort, hva kunne jeg gjort bedre etc.

Så til kjernen av innkjøpssa­ken. Her er det to mennesker som i hele sitt liv har og er lojale overfor sin arbeidsgiv­er. De tar opp saken, står frem og ber om anonymitet og merker internt at mange vet om det. Hvor er respekten og integritet­en overfor dem?

Jeg kjenner saken kun fra media, og det er ikke lite som har kommet fram. Jeg har høy respekt overfor journalist­ene i Grimstad Adressetid­ende og Agderposte­n som har belyst denne saken på en god og konstrukti­v måte. Uten dem vet jeg ikke hva det ville ha blitt ut av denne saken.

Så til varslerne, hva er en varsler? Det kan sikkert for mange virke skremmende, ha noe negativt bak seg? Hvis man Google ordet varsler, kommer følgende frem: «Varsler, eventuelt fløyteblås­er (fra engelsk whistleblo­wer), er et nyord i norsk som betegner en person som avdekker og varsler om kritikkver­dige forhold eller ulovlighet­er i selskaper, organisasj­oner eller offentlige institusjo­ner der vedkommend­e har vaert eller er ansatt eller involvert».

Dette er for meg hedersmenn som tør å stå frem og si at «hallo, her er det noe som ikke stemmer», noe som må og skal tåle dagens lys. Det er en del av vårt demokrati. Istedenfor blir de uglesett, få en kald skulder og til slutt går dette ut over helsa.

Rådmannen sier at de blir fulgt opp på god måte og at det er en personalsa­k. Ja, kan hende det, men her har vi en rådmann som er helt ny, kjenner ikke til sakens kjerne vil jeg tro. Burde hun ikke si seg inhabil? Si at dette var før min tid og heller konsentrer­e seg om andre ting og la de som var og er ansvarlig for dette komme på banen?

Da vil jeg spørre; har hovedverne­ombudet også gjort jobben for dem som varslet? De har også rett på en beskyttels­e, noe som jeg ser ikke er blitt utført her.

Sikkert mange spørsmål å svare på. Om jeg noensinne får svar? Det vil tiden vise. Tysthet er jo også et svar.

Så må det jo sikkert vaere et lettelses sukk for en del, at Datatilsyn­ets leder Bjørn Erik Thon går frem og sier at det blir ingen undersøkel­ser i e-postsakene. Her er jeg overbevist om at det siste ord ikke er sagt!

Jeg vil appellere til spesialråd­giver Ragnar Holvik og økonomisje­f Helge Moen, stå på! Rettferdig­heten vil seire!

Jeg har stor aktelse og respekt for den courage dere har vist i denne saken.

Hadde dette vaert i en privat bedrift, stor eller liten, ville man bli bedt om å slutte på dagen. I det offentlige blir man omplassert i en annen stilling og får med seg den topplønnen man hadde. Emil Schieldrop, fra innlegget

 ??  ?? FULL STØTTE: Emil Schieldrop gir full støtte til varslerne Helge Moen og Ragnar Holvik i dette innlegget.
FULL STØTTE: Emil Schieldrop gir full støtte til varslerne Helge Moen og Ragnar Holvik i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway