Grimstad Adressetidende

En oppskrift som virker

-

Skral er en viktig begivenhet i Sommer-Grimstad. Festivalen trekker mange tusen unge og godt voksne til byen. Noen fra helt andre kanter av landet. Alle bidrar de til økt aktivitet i reiseliv og handelssta­nd. I tillegg er festivalen enda en grunn til å feriere i egen by.

Det er risikabelt å drive musikkfest­ival på forretning­smessig grunnlag. Det er mange eksempler på arrangører som har kastet kortene. Skral har klart seg etter comebacket for et par år siden, og årets utgave tegner til å bli en publikumss­uksess. Det lover godt for neste sommer. Festivalen har et godt omdømme og en attraktiv pakke av opplevelse­r for publikum på Groos. Ledelsen skal selvsagt drive produktutv­ikling, men de bør vaere varsomme med å kaste for mye rundt på noe som funker.

Enkelte episoder med fyll, rus og ordensfors­tyrrelser er knapt mulig å unngå når så mange mennesker samles til festlig lag. Politiet var dessuten synlig til stede for å overvåke og holde orden under årets festivalda­ger. Men Skral selger på slagordet «Kos på Groos». Da er det viktig å prioritere trygghet og god stemning, og slå kontant ned på tilfeller av overstadig drikking og uro.

Skral engasjerer mange mennesker i lokalmiljø­et. Ikke minst er det verdt å nevne den formidable innsatsen som rundt 350 frivillige legger ned både før, under og etter festivalen.

 ??  ?? GODT BESØKT: Skral trekker mange mennesker til byen, og er en viktig begivenhet­en i Sommer-Grimstad.
GODT BESØKT: Skral trekker mange mennesker til byen, og er en viktig begivenhet­en i Sommer-Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway