Grimstad Adressetidende

Dømt for tyveri av fenalår, indrefilet og burgere

Tyverier av store mengder kjøtt fra en rekke butikker og ulovlig bilkjøring var noen av tiltalepun­ktene en mann i 20-årene fra Grimstad erkjente skyld for i tingretten nylig.

- FRA RETTEN red@gat.no

Det var en omfattende tiltale som politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg presentert­e i AustAgder tingrett da straffesak­en mot en 21 år gammel mann fra Grimstad var oppe i slutten av juni. For i en periode på få måneder var grimstadma­nnen veldig aktiv.

Det begynte i februar i fjor med kjøring av bil selv om han ikke hadde førerkorte­t, økte til tyveri av flere titalls kilo kjøtt fra Coop-butikker i Vest-Agder og ble avsluttet med en kollisjon i Vesterled der han stakk fra stedet. Men nå er det stopp.

Skulle ha fest

Det var torsdag 8. desember i fjor at mannen stjal 11 Gilde fenalår, 8,8 kg entrecôte storfe, 5,9 kg storfe ytrefilet Meny, 5,8 kg storfe indrefilet Meny, 3,6 kg storfe mørbrad Meny, 2,8 kg storfe ytrefilet Jacobs utvalgte, 1,7 kg storfe indrefilet Jacob’s utvalgte og 6 Angus hamburgere Jacob’s utvalgte fra forretning­en Meny Vennesla. Dagen etter erkjenner mannen å ha stjålet diverse fenalår og Gilde biffer fra forretning­en Coop Extra Mandal.

– Tiltalte har forklart at han helgen den 9. og 10. desember 2016 skulle ha en stor sammenkoms­t hjemme hos seg selv. Han valgte da å stjele diverse kjøttvarer først på Meny Vennesla torsdag den 08.12, og deretter den 09.12 på Coop Extra Mandal. Han har forklart seg om de varene han tok, og det er fremlagt dokumentas­jon for forretning­ene på de stjålne varene, samt bildedokum­entasjon som viser tiltalte i butikken sammen med andre, skriver tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen i dommen mot mannen.

Det fremkommer også av dommen at mannen i perioden februar 2016 til januar i år ble tatt totalt sju ganger for kjøring uten gyldig førerkort. Videre ble han to ganger tatt for å kjøre for fort, den ene gangen i april i fjor og den andre gangen i juli i fjor. Første gang kjørte han 105 km/t i 80-sonen, og den andre gangen 101 km/t i 80-sonen.

Kolliderte – og stakk av

I retten erkjente også grimstadma­nnen at han i november i fjor, ved rundkjørin­gen under E18 i Grimstad kjørte en personbil med falske skilter på. Han var da påvirket av hasj, med en påvirkning­sgrad tilsvarend­e minst 0,5 i promille, noe som også er erkjent. Tiltalen lød også på besittelse av cannabis og hasj, besittelse av Fleinsopp og bruk av hasj. Dette skal ha blitt røkt, ifølge tiltales egen forklaring til retten.

Torsdag 12. januar i år kjørte han, uten førerkort, en varebil. I forbindels­e med en forbikjøri­ng, oppdaget han ikke at bilen foran skulle svinge av. Det oppsto et sammenstøt mellom de to personbile­ne, hvilket medførte materiell skade på begge kjøretøyen­e. Men 21-åringen stakk da av fra stedet, og ble noe senere pågrepet av politiet i forbindels­e med at de hadde fått sporet opp eieren av bilen som stakk av.

– Retten er kommet til at det er grunnlag for å reagere med samfunnsst­raff. Tiltalte er ikke tidligere domfelt. Han er kommet tilbake i fast jobb, noe som er dokumenter med erklaering fra arbeidsgiv­er, og han har i tillegg lagt kortene på bordet og erkjent straffskyl­d for samtlige forhold. Dommen settes til samfunnsst­raffen i 30 timer, samt en bot på 10.000 kroner og tap av førerrett for bil i ett år. Ny førerprøve må avlegges før han kan få igjen lappen, er tingretten­s avgjørelse.

 ??  ?? ADMINISTRA­TOR: Tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen, her i en annen sak i tingretten, var rettens leder i straffesak­en mot mannen fra Grimstad.
ADMINISTRA­TOR: Tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen, her i en annen sak i tingretten, var rettens leder i straffesak­en mot mannen fra Grimstad.
 ??  ?? DØMT: Mannen i 20-årene ble funnet skyldig i tyverier av kjøtt fra en rekke butikker til en stor sammenkoms­t han planla hjemme hos selv. Bildet viser Aust-Agder tingrett.
DØMT: Mannen i 20-årene ble funnet skyldig i tyverier av kjøtt fra en rekke butikker til en stor sammenkoms­t han planla hjemme hos selv. Bildet viser Aust-Agder tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway