Grimstad Adressetidende

Gir seg som handelsman­n

- Anna Torp Kvasjord

– Jeg har drevet med så mye i livet mitt, og har ikke den egenskapen at jeg synes det er vemodig å slutte med noe, så at det nå snart er over er helt greit, sier mannen som tidligere har vaert matematike­r og jobbet på det som den gang var HiA. For de fleste er han nok likevel aller mest kjent for å vaere tryllekuns­tneren Perdano.

– På det meste hadde vi rundt 200 trylle-forestilli­nger i året, men det var heller ikke spesielt vemodig å slutte med, sier han.

Nå gleder han seg til å holde på med hobbyen sin, som han brukte mye tid på da han var i 20-årene.

– Jeg liker å male, og i dag gjør jeg det litt på bestilling. Jeg har en liten plan om å få til en egen utstilling etter hvert, sier han, og viser fram et vakkert maleri av en tirsdagsse­ilas ute på fjorden som han har malt for en bekjent.

– I tillegg ser kona og jeg fram til å bruke mer tid på barn og barnebarn, legger han til.

Mye folk

Men før det skal han drive Kong Kurs helt fram til de får beskjed om at de må flytte ut.

Da Adressa var innom tirsdag ettermidda­g var det mange som hadde tatt turen for å gjøre noen salgskupp der. Det var kø i kassen og folk overalt.

– Det har vaert fullt kjør her i dag. I løpet av dagen har vi nok solgt for like mye som vi bruker å selge for i hele januar, forteller Knutsen. På tomta der Kong Kurs ligger i dag skal det altså bygges Coop prix-butikk, samt 25 leilighete­r. 23 av dem er foreløpig ikke solgt.

 ??  ?? UTSTILLING: Når Per Dan Knutsen snart må stenge dørene til butikken sin, har han en plan om å få brukt mer tid på malingen, og kanskje få til en utstilling en gang. H er er et av de vakre bildene hans.
UTSTILLING: Når Per Dan Knutsen snart må stenge dørene til butikken sin, har han en plan om å få brukt mer tid på malingen, og kanskje få til en utstilling en gang. H er er et av de vakre bildene hans.
 ??  ?? HANDEL: Per Dan Knutsen ekspederer Tore H euer, som blant annet fikk kjøpt seg en ny sykkelvesk­e. – Man må jo ha det i sykkelbyen Grimstad, sier H euer.
HANDEL: Per Dan Knutsen ekspederer Tore H euer, som blant annet fikk kjøpt seg en ny sykkelvesk­e. – Man må jo ha det i sykkelbyen Grimstad, sier H euer.
 ??  ?? TRØKK: Det var en jevn strøm av stadig nye kunder hos Kong Kurs tirsdag ettermidda­g. Salget hadde lokket mange.
TRØKK: Det var en jevn strøm av stadig nye kunder hos Kong Kurs tirsdag ettermidda­g. Salget hadde lokket mange.
 ??  ?? KONG KURS: Om kort tid vil dette lokalet forsvinne, og det vil bli erstattet med 25 leilighete­r og en Coop Prix-butikk.
KONG KURS: Om kort tid vil dette lokalet forsvinne, og det vil bli erstattet med 25 leilighete­r og en Coop Prix-butikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway