Grimstad Adressetidende

– Datatilsyn­et bør vise et bedre skjønn

Lesernes mening: Datatilsyn­et varsler forbud mot innsyn i kommunale e-poster av hensyn til personvern.

- Oddvar Berge KF AA NORIEL Vardevakt

Fra en vekters ståsted kjennes slike trusler lite komfortabl­e. Luften blir dårlig på vekterens post.

Man kan spørre: Hvilke personer er det som skal vernes? Ofrene eller de som kan ha begått overgrep? Eller ikke brydd seg om lov og rett?

Hvis Datatilsyn­et skal vaere til for å hindre åpenhet i forhold til kontrovers­ielle tilstander i offentlig forvaltnin­g, ja da må man spørre seg hvem som har laget reglene og for hvem.

Man kjenner eimen fra forbryterv­erdenen hvor overgriper­en beskyttes og vernes mer enn offeret. Hvor mange har ikke erfart det? Slipp fangene fri, lød ropet for noen år siden. Og siden den tid sluses det inn og ut av fengsler mer enn noen gang. Noen er ute før de rekker å komme inn. Og løperen rulles ut for det lovløse samfunn. Fri flyt. Paragrafry­tternes tid er forbi. Mer politi i gatene ropes det på. Men kilden til galskapen skal man ikke gjøre noe med.

Man kan ta en Trump og si at

nok er nok.

Vi vil ha greie på hva skattepeng­ene brukes til. Og vi vil ha greie på om de som har behov for hjelp får den hjelp de trenger. Det mangler ikke på eksempler som vitner om det motsatte. En kommuneled­else som slår seg på sitt bryst og er storlig tilfreds med at kommunen har gitt et tilbud i eller uten vedtaks form, uten hensyn til om tilbudet er tjenlig for den behovstren­gende, har vi ikke bruk for. Kan man ikke stå fram og gjøre rede for seg så stiller kommunen seg i et meget skralt lys. Så skrål i vei.

Men her bør Datatilsyn­et vise et bedre skjønn enn å la bukken styre havresekke­n i fri flyt og hopp og sprett nedetter bakkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway