Grimstad Adressetidende

Lopper liv i gatene

Sentrums andre nattåpent fredag byr på et stort brukt- og antikkmark­ed, og også grimstadlo­ppa på Torvet.

- NATTÅPENT Gro Austenå Berg gro@gat.no

Nattåpent vil baere preg av lopper og antikk fredag. – Det er todelt, men det henger i samme tema. Det er et stort brukt- og antikkmark­ed som er rundt om i byen. Vi skal fylle ledige plasser i byen fra lyskrysset og oppover, forteller daglig leder i Grimstad min by Anna Elise Svennevig.

Det er Marit Rodvelt som organisere­r dette, som hun har gjort tidligere på Wenzells plass.

– Nå ønsker vi å gjøre det enda mer tilgjengel­ig der folk befinner seg. Det er ordentlige utstillere som har flotte antikkvare­r med seg, sier Svennevig og legger til at det er et ønske at det skal integreres i vandreture­n folk har gjennom byen.

Nytt initiativ

Grimstadlo­ppa er nytt og kommet i stand etter et initiativ av Jorun Stiansen.

Vi synes det er veldig hyggelig at folk tar initiativ. Det er mange som har ønsket at vi skal skape noen markedsakt­iviteter på Torvet, men vi er avhengig av at noen tar initiativ og kan drive det sammen med oss, sier Svennevig.

Stiansen har engasjert bruktbutik­ker i byen, fjøset på Løddesøl, En hjelpende hånd og Institutte­ts bruktbutik­k. Disse skal fylle Torvet med sine varer og skatter.

– De vil også ha med seg møblement så det er mulig å slenge seg ned og drikke kaffe.

Stiansen har også engasjert en dj fra Café Galleri som skal spille.

– Det blir gøy stemning, sier hun.

Sommerstem­ning

Alt dette kommer altså i tillegg til nattåpent. – Vi har oppfordret butikkene til å komme ut, bruke gatene og lage sommerstem­ning i gata. Det var veldig hyggelig stemning i byen sist, og vi håper og tror det skal bli like god stemningen denne gangen. Nå er det kommet enda flere turister også, avslutter hun.

Fredagens nattåpent er den andre av tre i sommer. Den siste er 28. juli.

 ??  ?? MYE SOM SKJER: Styreleder Unni Storm-Johannsen og daglig leder Anna Elise Svennevig i Grimstad min by håper på like god stemning som sist nattåpent.
MYE SOM SKJER: Styreleder Unni Storm-Johannsen og daglig leder Anna Elise Svennevig i Grimstad min by håper på like god stemning som sist nattåpent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway