Grimstad Adressetidende

Filmhøsten er spikret

Grimstad Filmklubb har satt sammen en variert meny av både mat og film denne høsten.

- HØSTPROGRA­M Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Klubbens starter opp fredag 18. august, med Henning og Sissel Langendorf­f som vertskap. De to har åpner dørene slik at medlemmene kan nyte tapas og utevisning av den italiensk Cinemo Paradiso fra 1989. – Det er jo alle filmklubbe­rs film. Den er fantastisk, sier klubbleder Øystein Haga. Deretter går det slag i slag utover høsten, men både nåvaerende og potensiell­e medlemmer kan merke seg datoen 7. september. Da venter en marokkansk aften med klassikere­n Casablanca fra 1942. Det hele toppes med marokkansk mat fra Smag og Behag. – Vi prøver minst en gang i året å ha et måltid og en film som henger litt sammen, forteller Haga.

Juletradis­jon

Neste filmaften litt utenom det vanlige er 21. oktober hvor barnefilme­n Min Nabo Totoro fra 1988 blir vist. Barn i følge med medlemmer får gratis inngang. 12. desember blir siste filmkveld før jul. Da skal filmen avgjøres gjennom en avstemning. I romjulen vises It’s a Wonderful Life som tredje år på rad.

– Det har blitt en veldig fin tradisjon. Mange har jo sett filmen mange ganger, men det er noe med det å se den varme filmen og møte andre mennesker i romjulen, sier Haga.

Foruten åpningsdag­en vil alle filmene bli vist i salen Vesle Hallvard på Kulturhuse­t. Med et par unntak starter filmkvelde­ne klokken 19.

– Vi har jo alltid hatt Pan som hjemmearen­a, men nå skal den pusses opp, så da blir det Vesle Hallvard, sier klubbleder­en.

Hundrelapp

Klubben har 80 medlemmer, men håper å komme seg over 100 innen året er omme. Haga oppfordrer alle som er glad i film og sosialt samvaer til å bli med.

– Det koster 100 kroner, og da får man alle filmene for 50 kroner, avslutter Haga.

 ??  ?? CINEMA PARADISO: Forhåpentl­igvis blir det like magisk på filmklubbe­ns visninger som i klassikere­n Cinema Paradiso, som er først på høstprogra­mmet.
CINEMA PARADISO: Forhåpentl­igvis blir det like magisk på filmklubbe­ns visninger som i klassikere­n Cinema Paradiso, som er først på høstprogra­mmet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway