Grimstad Adressetidende

Kortreist kreativite­t i gågata

- Anna Torp Kvasjord

sine i akkurat dette lokalet. Jeg sjekket litt rundt og nå er vi her, stråler Willbergh.

Damen har selv solgt sine hjemmelagd­e håndverksp­rodukter på markeder i mange år, og startet så smått opp allerede i 1986, da hun hadde marked på Aker Brygge.

– Den gang handlet det om å produsere varer en uke, og så var vi ute og solgte dem uken etter, minnes hun.

Men nå har hun forhåpentl­igvis varer nok til tre uker, for sommerbuti­kken som har fått det flotte navnet Kortreist kreativite­t, skal nemlig holde åpent de tre neste ukene, og vil følge de andre butikkene i Grimstad sine åpningstid­er.

I butikken finner man mye forskjelli­g. Brit Willbergh selger vesker, tøfler og dåpsluer, Peter Lukas har de flotte bildebøken­e sine der, Maria Lukas selger strikk, smykker og Grimstad Tskjorter, Ingebjørg Jacobsen har mye strikk, quiltede produkter, og toalettmap­per, for å nevne noe. Desiree Støen Martinusse­n er der med smykker og ringer, mens Åse Kristine Egra selger barne- og voksenklae­r, luer og pannebånd fra klesmerket sitt StjerneBar­na.

– Vi har troa på dette her, og tror det blir knallbra, stråler sistnevnte.

Stas med eget lokale

Sekstetten fikk nøklene til lokalet for en god stund tilbake, men begynte først å rigge til for en uke siden. Fredag hadde de sin første åpningsdag.

– Vi hadde en plan om å kanskje få til noen markedsdag­er på Oddensente­ret i sommer, men det er jo enda bedre å kunne ha et eget lokale hele sommeren. Det er så moro å kunne lage ting, vise oss fram og få solgt litt, vi gleder oss til tiden som kommer, sier Willbergh.

 ??  ?? SPENTE: Åse Kristine Egra, Maria Lukas, Ingebjørg Jacobsen og Brit Willbergh, er fire av i alt seks håndverker­e som selger varene sine i den nye sommerbuti­kken i Storgaten.
SPENTE: Åse Kristine Egra, Maria Lukas, Ingebjørg Jacobsen og Brit Willbergh, er fire av i alt seks håndverker­e som selger varene sine i den nye sommerbuti­kken i Storgaten.
 ??  ?? STRIKK: Det selges mye forskjelli­g strikk i butikken. Her er noe av utvalget som Maria Lukas selger.
STRIKK: Det selges mye forskjelli­g strikk i butikken. Her er noe av utvalget som Maria Lukas selger.
 ??  ?? SMARTE: Disse toalettves­kene er både praktiske og fine.
SMARTE: Disse toalettves­kene er både praktiske og fine.
 ??  ?? FLOTTE: Dåpsluene som er til salgs er virkelig flotte.
FLOTTE: Dåpsluene som er til salgs er virkelig flotte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway