Grimstad Adressetidende

Banen får undervarme og gress

Mandag starter et innleid firma jobben med å bytte ut kunstgress­et på treningsba­nen på Levermyr. Et etterlengt­et bytte for fotballklu­bbene.

- LEVERMYR

Kunstgress­banen på Levermyr har hatt så dårlig gress de siste årene, at blant annet A-laget til Jerv ikke har turt å trene der, i frykt for å bli skadet. For å få tippemidle­r måtte imidlertid Grimstad kommune vente helt til i år for å bytte det, da det er en forventet levealder på ti år på slike gress.

Mandag setter et eksternt firma fra Danmark, Unisport, i gang arbeidet med det nye kunstgress­dekket.

Til Danmark

– Vi håper å kunne sette i gang på mandag. Hvis vaeret holder seg kan det her gå veldig fort, og vi håper å vaere ferdig i løpet av juli måned, sier Tommy Egge i Grimstad kommune. Han er prosjektle­der for det hele.

På mandag vil de klargjøre for nytt dekke ved å kappe opp det gamle dekket og rulle det vekk på lastebiler.

– Deretter blir det fraktet til spesialbeh­andling i Danmark, slik at det ikke skaper noen miljøprobl­emer, sier Egge.

Han vet foreløpig ikke hvor stor jobb det blir med underlaget, og hvor mye som må gjøres med underlaget der, før et nytt gress blir rullet ut.

– Sannsynlig­vis må vi gjøre en del småting der, og en del mindre avrettinge­r, men vi vet ikke hva før vi har tatt opp det gamle dekket, forteller han.

Firmaet fra Danmark har god erfaring med dette, og gjør derfor hele jobben på Levermyr.

– Det er mulig banemester blir spurt om å gjøre litt, og vi må jo uansett følge med og se at de gjør den jobben de skal, men firmaet fra Danmark skal gjøre selve jobben, forteller han.

Det er Jerv som har lagt fram et ønske om at denne jobben skulle gjøres akkurat nå i juli. Denne måneden er det minst aktivitet oppe på Levermyr.

Holder budsjettet

– På vinteren er det vanskelig å få det her til på grunn av limingen og slik, og så er jo dette en veldig mye brukt bane året rundt. Jerv har bedt oss om å gjøre jobben nå i sommer, for da har de aldersbest­emte lagene deres sommerpaus­e, sier Tommy Egge.

Det er satt av 2,2 millioner kroner til ny bane, men forhåpentl­igvis kan det bli noen kroner rimeligere også.

– Vi har fått et pristilbud på 1,6 millioner kroner ekskludert moms, så prisen totalt blir på litt over to millioner kroner. Vi holder oss greit under budsjett så sant det ikke kommer noen store overraskel­ser med underlaget.

Egge regner med at det skal vaere mulig å spille fotball på det nye gresset i slutten av juli måned, eller i begynnelse­n av august om alt går etter planen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? KUNSTGRESS: A-lagsspille­rne til Jerv har ikke brukt kunstgress­banen de siste årene, i frykt for å bli skadet på en svaert sliten bane. Nå får også de unge spillerne bedre treningsfo­rhold. Dette bildet er fra Jervs fotballsko­le for to år siden.
ARKIVFOTO KUNSTGRESS: A-lagsspille­rne til Jerv har ikke brukt kunstgress­banen de siste årene, i frykt for å bli skadet på en svaert sliten bane. Nå får også de unge spillerne bedre treningsfo­rhold. Dette bildet er fra Jervs fotballsko­le for to år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway