Grimstad Adressetidende

Kraftfullt engasjemen­t

-

Planene om 40

meter høye lysmaster på Levermyr, som vil rage høyere enn kirkespire­t, har utløst et sterkt engasjemen­t. På den ene siden fra naboer og dem som frykter at byens profil fra sjøen vil bli forringet. På motsatt banehalvde­l står dem som argumenter­er med FK Jervs betydning i idretten, for lokal identitet og en fellesnevn­er som gleder tusenvis.

Det er gode

interesser og hensyn som står mot hverandre. Også blant dem som er skeptiske til det de kaller «monstermas­tene», er det folk som heier på Jerv og ønsker klubben det beste i toppfotbal­len.

Bakgrunnen for mastene

som vil rage 40 meter over Levermyr og 70 meter over havet, er angivelig krav fra Norges Fotballfor­bund. Samtidig registrere­r vi at Arendal Fotball bygger master på 12–20 meter på sin nye stadion på Bjønnes. Årsaken er nettopp hensyn til naboer og omkringlig­gende bebyggelse, selv om utbygginge­n her ikke er i naerheten av Arendals byprofil sett fra sjøen.

Jerv er egentlig

ikke part i byggesaken. Det er kommunen som er utbygger og skal sørge for at Levermyr innfrir kravene til fotballfor­bundet. Derfor må kommunen vaere ekstra aktsom og passe på å behandle byggesaken grundig og uhildet.

Vi tror ikke

politikern­e vil sende Jerv til Sør Arena eller nye Bjønnes på mørke kampkvelde­r, så flombelysn­ing på Levermyr må det bli. Men kommunen må se om det finnes aktuelle alternativ­er til forslaget som nå ligger på bordet før politikern­e avgjør saken.

 ?? SKISSE: RAMBØLL ?? MASTENE: Det er lagt frem forslag om master som rager 40 meter over Levermyr.
SKISSE: RAMBØLL MASTENE: Det er lagt frem forslag om master som rager 40 meter over Levermyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway