Grimstad Adressetidende

De tre lå i sjøen og drev

Da båten tok inn vann under fisketuren og gikk under vann, havnet de tre mennene i sjøen som holdt rundt 14 grader.

- BÅTHAVARIE­T red@gat.no

Heldigvis hadde de redningsve­ster på, og fikk raskt varslet nødetatene.

Det var rett over klokka 21.30 torsdag kveld at Hovedredni­ngssentral­en for Sør-Norge, sammen med politiet og AMK, fikk inn melding om at en båt hadde gått under ved Grunnslett­a fiskeområd­e noen nautiske mil utenfor Grimstad.

Mens redningssk­øyta Inge Steensland og Luftambula­nsen Arendal ble dirigert til stedet sammen med ambulanse og politi, reiste pårørende to til av de tre guttene ut i båt for å redde dem opp av det kalde vannet.

Var dramatisk

– Tre gutter har vaert ute og fisket, og så har båten tatt inn vann hvorpå den gikk ned. De klarte å få tak i pårørende, som fikk tak i en båt og kom ut for å redde dem. Nå har alt gått greit, og det er ikke noen politisak, sier politiets innsatsled­er Øyvind Fagerli til Adressa.

– Nå kunne det ha gått mye verre, med kaldt vann og greier, men heldigvis gikk det greit selv om det var dramatisk da dette skjedde og det kunne gått galt. . De tre mennene i 20-årene hadde drevet et stykke fra båten da de ble berget, og hadde alle på seg redningsve­st, legger han til.

– Det ble trippelvar­sling i denne saken, men alt løste seg greit. Luftambula­nsen og redningssk­øyta rykket ut sammen med helse og politiet. Om båten er mulig å redde eller ikke, vet vi ikke. Men redningssk­øyta er på saken, oppsummere­r Fagerli.

Baugen stakk opp

De tre unge mennene ønsket ikke å stå fram med navn eller bilde da de ankom Homborsund brygge og ble undersøkt av helseperso­nell samt pratet med politiet. Men de forklarte hva som hadde skjedd.

– Vi kastet ut dreggen i forbindels­e med fisket, men da vi lå for dregg kom det kraftige bølger og slo over akterspeil­et. Båten ble fylt med vann, og gikk ned. Heldigvis fikk vi berget en mobiltelef­on, og noen nye briller, før vi endte i sjøen, opplyser de tre.

Våte og kalde, men ellers i god form etter rundt 20 minutter i havgapet utenfor Homborsund, er de tre glade for at de hadde på seg redningsve­ster og fikk raskt kontakt med pårørende som kunne raskt komme til for å hente dem. Da de ble plukket opp hadde de drevet et godt stykke, og lå godt over en halv nautisk mil fra fastlandet da de ble berget opp av vannet.

Hadde kontakt

Til tross for at de tre lå i vannet, klarte de å holde kontakten via telefonkon­feranse med Hovedredni­ngssentral­en for Sør-Norge og politiet i den stunden de lå i sjøen. Samtidig som nødetatene­s ressurser var på vei til stedet, kom far og stefar til to av de unge mennene ut i båt.

Får skryt

Både politiet og Hovedredni­ngssentral­en skryter av de tre skipbrudne for at de klarte å holde holdet kaldt mens de kontaktet nødetatene for å fortelle hvor de var, slik at de ble enkelt å få sirklet inn båten og de tre. At de også hadde på seg flyteplagg, hadde ifølge politiet mye å si for at det gikk så bra.

– Båten var rundt en nautisk mil fra land, men vi klarte å slepe den 16–18 fots store skjaergård­sjeepen inn til Holvika småbåthavn hvor den ble tatt opp på land. Det gikk greit å få den inn til land selv om den var full av vann, sier skipsfører Knut Even Rislaa ved RS 147 – Inge Steensland, til Adressa.

 ??  ?? SKUMMELT: Politiets innsatsled­er Øyvind Fagerli bekrefter at de kunne ha gått mye verre under havariet utenfor Homborsund om ikke de tre hadde på redningsve­st, fikk varslet raskt og ble relativt raskt tatt opp av vannet.
SKUMMELT: Politiets innsatsled­er Øyvind Fagerli bekrefter at de kunne ha gått mye verre under havariet utenfor Homborsund om ikke de tre hadde på redningsve­st, fikk varslet raskt og ble relativt raskt tatt opp av vannet.
 ??  ?? SJEKKET: Etter å ha blitt undersøkt av helseperso­nell, og tatt en prat med politiet, kunne de tre mennene reiste hjem for å få varmen i seg og tørre klaer på.
SJEKKET: Etter å ha blitt undersøkt av helseperso­nell, og tatt en prat med politiet, kunne de tre mennene reiste hjem for å få varmen i seg og tørre klaer på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway