Grimstad Adressetidende

Steller i stand bryggefest for store og små på Fevik

Lørdag 19. august blir det fest og moro for store og små på Fevik. En gjeng ildsjeler steller i stand det de kaller Fevikdagen.

- FEVIK Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi synes det er for galt at vi ikke bruker dette området mellom sjøen og stadionet til annet en parkerings­plass, så derfor bestemte vi oss for at Fevik trenger en Fevikdag. Dette blir en dag som skal passe for både unge og gamle, og de midt imellom, forteller Magne Aslaksen, daglig leder i Express fotball.

Fotballgru­ppa til Fevik-klubben skal sammen med Solstrålen barnehage, Fevik båtforenin­g, og Fevik Sanitetsfo­rening sørge for at både store og små får en flott avslutning på sommeren 2017.

Aktivitete­r for barn

Dagen starter med opplegg for hele familien. Fevik båtforenin­g stiller med båter, vester og fiskeutsty­r og sørger for at barna kan få seg en flott tur ut i skjaergård­en på Fevik.

De gamle fra Feviktun er også invitert ut på tur i båt, og ferden går da utover til Storesand, Valøyene og Hesnes.

– Det er derfor vi gjør dette her, vi steller i stand et arrangemen­t som kan bli en tradisjon her, slik at vi er sikret oss en båttur minst en gang i året når vi også blir gamle, ler Arne Øksenberg, som både sitter i styret til Express fotball og i styret til båtforenin­gen på Fevik.

På den store asfalterte plassen ved båtbrygga skal det også skje litt av hvert. Det blir barneleker med blant annet stylter og sekkeløp, det blir trekkspill­musikk, Elias-båten kommer, og barna kan laere å knytte knuter og laere hvordan man fortøyer båt. Fevik Sanitetsfo­rening selger lapper og kaffe og arrangerer lotteri. Express G8 og G9 selger grillmat, is og brus.

Opplegget på brygga avsluttes klokken to, men man blir anbefalt å bli på området litt lenger, for klokken tre spiller nemlig Alaget til Express hjemmekamp, og trenger all den støtten de kan få mot Staal Jørpeland.

– Opplegget på dagen er gratis, det samme er fotballkam­pen, sier Magne Aslaksen.

Fest på kvelden

På kvelden blir det tradisjone­ll bryggefest på samme sted. Det blir satt opp stor scene, og på den finner vi det lokale bandet Johnny B. som skal holde koken til langt på kveld. Herlighed stiller med mat.

– Jeg har pratet med både 20-åringer og 60-åringer og alle gleder seg til denne dagen, uavhengig av alder. Vi håper vi kan få 400–500 mennesker her. Jeg tror dette kan bli en fin, årlig tradisjon, sier Aslaksen. Datoen for det hele er 19. august.

– Vi synes det var en grei dato. På sommeren skjer det så mye, så da tenkte vi at vi både ville ødelegge for oss selv, men også for andre om vi valgte en dato da. Dette er lørdagen etter at skolen har begynt igjen, og da tenker vi at dette kan vaere en fin avslutning på årets sommer for alle, sier Øksenberg og Aslaksen.

Billettsal­get i gang

Billetter til festen på kvelden kan allerede kjøpes, enten av Magne Aslaksen på Fevik stadion, eller hos Herlighed i byen, eller på enkelte butikker på Fevik. Det er flere som allerede har sikret seg plass.

–Jeg ble helt i hundre da jeg hørte om dette, og måtte jo sikre meg billett så fort som mulig. Jeg elsker slike tilstelnin­ger, det er så sosialt og koselig! Jeg gleder meg veldig, strålte Mette Christians­en, som var innom Fevik stadion da Adressa var der.

 ??  ?? TRADISJON: Arne Øksenberg og Magne Aslaksen håper Fevikdagen kan bli en årlig tradisjon for innbyggern­e på Fevik, og for andre som også har lyst til å stikke innom.
TRADISJON: Arne Øksenberg og Magne Aslaksen håper Fevikdagen kan bli en årlig tradisjon for innbyggern­e på Fevik, og for andre som også har lyst til å stikke innom.
 ??  ?? BILLETT: Mette Christians­en sikret seg billett til bryggefest­en som skal vaere på kvelden. Johnny B. skal spille, og Herlighed stiller med mat.
BILLETT: Mette Christians­en sikret seg billett til bryggefest­en som skal vaere på kvelden. Johnny B. skal spille, og Herlighed stiller med mat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway