Grimstad Adressetidende

Ønsker ikke å ta del i en offentlig diskusjon

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, ønsker ikke å vaere en del av den omfattende flombelysn­ingsdebatt­en. Han lar i stedet kommunen svare på spørsmålen­e om prosjektet som har en ramme på drøyt sju millioner kroner.

- KOMMUNEN

– Dette er ikke en debatt vi har lyst å vaere med på. Det er Grimstad kommune som er baneeier, og dette er noe de må rydde opp i. Vi forholder oss kun til at vi er i toppfotbal­len. Resten er kommunens ansvar, sier Topland.

Klubben kommer seg likevel unna spørsmålen­e. Verken fra presse eller privatpers­oner. Det taerer litt på kreftene, erkjenner styreleder­en.

– Det eneste jeg kan si, helt personlig, er at det er slitsomt å si at jeg ikke kan kommentere. Det er ingenting vi kan gjøre fra eller til, påpeker han.

Pengene bestemmer

Leder for prosjektet, Thomas Andersen, forteller at det absolutt kan vaere en mulighet å se på andre alternativ­er. Alt avhenger av hva politikern­e kommer fram til, ifølge ham.

– For vår del som jobber i administra­sjonen kan det absolutt vaere aktuelt med andre løsninger, men til sjuende og sist er dette en politisk sak. Vi har fått akkurat nok penger til de mastene vi nå planlegger, så det må bevilges mer penger dersom vi skal se på andre muligheter, sier Andersen.

Totalramme­n for prosjektet ligger på drøyt 7 millioner.

– Vi har fått et grovt anslag på at det blir 1 million dyrere per mast dersom de skal kunne legges ned. Men leverandør­en har aldri laget så store nedleggbar­e master før, så det blir noe helt nytt som krever mye ingeniørar­beid.

For øyeblikket er prosjektle­deren på ferie. Han har ikke fått med seg at debatten går i hjembyen.

– Det er selvfølgel­ig bra at folk engasjerer seg. Alle skal bli hørt. Men så lenge Jerv er i OBOS-ligaen eller Eliteserie­n får det følger. Jeg skjønner at det kan bli plagsomt for naboene, men det er opp til politikern­e hva vi skal gå for.

– Det er kun pengesekke­n det står på?

– Ja, slik det ligger an nå. Blir det bevilget mer penger skal vi selvfølgel­ig se på andre muligheter, avslutter Andersen.

Ordknapp Svenningse­n

Fungerende ordfører og leder av teknisk utvalg ønsker ønsker å vente til saken har vaert oppe til behandling før han sier noe konkret om saken.

– Jeg vil ikke uttale meg noe bastant og mer om denne saken før vi har hatt saken oppe politisk, sier han.

Og det kan ta tid. Første møte i teknisk utvalg i høst er 22. august, men det er ikke sikkert om saken blir tatt opp da. Dersom det har kommet naboklager vil det ta lengre tid.

– Det er noe vi ikke har kontroll på, sier Svenningse­n.

Deretter er neste møte først 17. oktober på grunn av valget.

 ?? FOTO: ARKIV ?? SLITSOMT: Per Gunnar Topland er forsiktig med å uttale seg om flomlysene.
FOTO: ARKIV SLITSOMT: Per Gunnar Topland er forsiktig med å uttale seg om flomlysene.
 ??  ?? PROSJEKTLE­DER: Tomas Andersen er villg til å se på andre muligheter om kommunen bevilger mer penger.
PROSJEKTLE­DER: Tomas Andersen er villg til å se på andre muligheter om kommunen bevilger mer penger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway