Grimstad Adressetidende

Har slitt mot Strømmen

Jerv har aldri klart å ta tre poeng mot Strømmen i en seriekamp. – Tilfeldigh­eter, mener Jervtrener Arne Sandstø.

- OBOS-LIGAEN Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Søndag starter høstsesong­en i OBOS-ligaen. Jerv skal på besøk til Strømmen, men statistikk­en setter en effektiv stopper på håpet om tre poeng på Romerike.

– Vi vet det er et godt lag som hadde sterke resultater før sommerpaus­en, men vi har tradisjone­lt hatt et godt tak på Jerv. Vi har vel ikke tapt de tre siste årene, og det er en rekke vi ønsker å forlenge, sier Strømmentr­ener Espen Olsen.

Arne Sandstø mener på sin side at det er snakk om tilfeldigh­eter.

– Omstendigh­etene rundt kampene har hatt en del å si. De hadde veldig flyt da de slo oss hjemme forrige gang. Og i fjor stilte vi med et veldig reservepre­get lag på bortebane på grunn av kvalifiser­ingen, så det er en del tilfeldigh­eter, sier Sandstø.

– Men ikke misforstå; Strømmen er et godt fotballag. De er gode til å samle de nest spillerne i Oslo-området. Før sesongen var det faktisk Strømmen som så best ut i OBOS-ligaen.

Signeringe­r

I motsetning til Jerv har Strømmen-stallen vaert gjennom en del endringer i sommer. Klubben har lånt Onyekachi Hope «Kachi» Ugwuadu fra Sarpsborg 08 og Madhusan Sandrakuma­r fra Vålerenga. Begge går trolig rett inn på laget søndag. På den annen side har de mistet førstevalg­et på spissplass, Markus Braendsrød, til Eliteserie-klubben Sogndal.

– Totalt vil jeg si vi er forsterket, sier Olsen.

– Er det noe eller noen du frykter ekstra hos Jerv?

– Nei, ikke annet enn at det er et bra lag som hadde to sterke seirer mot Ull/Kisa og Sandnes Ulf før pausen. De fikk en ordentlig «boost», og sånn sett var det kanskje bra at det kom en pause slik at de fikk roet seg litt før de kom til Strømmen.

Mange har etterlyst noen nye ansikt på Jerv gjennom sommeren. Flere har vaert aktuelle, skal vi tro Sandstø.

– Det handler om økonomi. Det er sikkert mange spillere vi kunne signert, men en del har sagt nei til oss og ja til andre klubber på grunn av lønn. Utfordring­en nå er at Jerv er så gode at vi handler i et nytt marked. Da må vi vaere tålmodige. Det viktigste er at våre beste spillere blir vaerende, sier Sandstø.

Sommerpaus­e

Før sommerpaus­en ble det to strake seirer mot henholdsvi­s Sandnes Ulf (3-0) og Ull/Kisa (6-2). Derfor var det på en måte litt dumt at pausen kom, samtidig tok spillerne med seg en god følelse inn i sommeren.

– Det var kanskje litt dumt at pausen kom i en så god periode, men noen av spillerne våre trengte å hvile seg litt. Totalt var det helt greit med pause.

Jerv-spillerne fikk ni dager fri etter siste kamp, men har vaert sammen i rundt to uker før Strømmen-kampen.

I løpet av sommeren har Strømmen spilt én treningska­mp (1-1 mot Ull/Kisa), mens Jerv har holdt seg til internkamp­er.

– Vi har fått jobbet med det vi skal, fastslår Sandstø.

Jan Jenssen, Martin Hoel Andersen og Alexander Lind er uaktuelle til søndagens kamp. Ellers er Jerv-troppen skadefri.

 ?? FOTO: ARKIV ?? JUBEL: David Akintola og Christophe­r MacConnach­er må gjøre noe Jerv ikke har klart før om det skal bli jubel på søndag.
FOTO: ARKIV JUBEL: David Akintola og Christophe­r MacConnach­er må gjøre noe Jerv ikke har klart før om det skal bli jubel på søndag.
 ??  ?? TRENER: Arne Sandstø har ikke signert nye spillere i sommer, men er godt fornøyd med troppen.
TRENER: Arne Sandstø har ikke signert nye spillere i sommer, men er godt fornøyd med troppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway