Grimstad Adressetidende

Lukter på medaljer i U20-EM

Ingvild Meinseth viser knallform om dagen, og torsdag kveld sikret hun seg finaleplas­s på 100 meter i U20-EM i Italia.

- FRIIDRETT Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg er veldig fornøyd med semifinale­n. Jeg klarte å slappe av, og fikk løpt mitt løp. Jeg trodde aldri i livet at jeg skulle klare å sikre meg en finaleplas­s siden jeg er yngst i klassen, og siden fem av de andre i semifinale­heatet mitt hadde bedre tid enn meg, så jeg fikk rett og slett litt sjokk da jeg kom først i mål, stråler Ingvild Meinseth.

Hun løp inn til tiden 11,66, som er årsbeste for hennes del, og bare hundredele­n svakere enn hennes personlige rekord, satt i fjor. Nå lukter hun på mammas rekord i finalen. Den er på 11,61.

– Det kan fort skje det at jeg tar den nå, og jeg tror mamma bare hadde blitt glad om jeg hadde klart det, sier hun.

Gode starter

Både i forsøket torsdag formiddag og i semifinale­n torsdag ettermidda­g fikk hun svaert gode starter på løpene sine. Det føler hun seg trygg på at skal skje i finalen også.

– Jeg har hatt veldig gode starter på trening i det siste, så jeg visste vel at starten ville sitte. Det er deilig å få en god start. Ellers husker jeg veldig lite av løpene, og det er et godt tegn, da er man i form, sier hun.

Tredje beste tid

Adressa prater med henne dagen etter de to gode 100 meterne. Fredag kveld (etter at denne avisa gikk i trykken) ventet finalen.

– Nå ligger jeg bare på hotellromm­et og slapper av. Så reiser jeg til stadion rett før halv fire, og så begynner jeg å varme opp litt over en time før løpet. Det er ganske varmt å løpe her nede, men det var perfekt å løpe i fem-sekstiden slik jeg gjorde i semifinale­n på torsdag. Bra finalen er da, sier hun.

Medaljesja­nse

Meinseth hadde tredje beste tid i semifinale­n, og innrømmer at tankene om medalje nå faktisk har streifet henne.

– Jeg har jo vaert inne på tanken, men jeg vil egentlig ikke tenke på det. Jeg må bare fokusere på at jeg skal løpe et bra løp i finalen, så blir det som det blir, sier hun. Selv trodde hun ikke på en finaleplas­s i utgangspun­ktet, og hun er overrasket over at det ikke har vaert tøffere konkurrans­e.

– Det er litt overrasken­de ja, med tanke på de tidene mange av løperne her har fra før, men utrolig gøy for meg, sier hun.

Historisk

Også Helene Rønningen fra Norge ble finaleklar torsdag, og at det er to norske jenter i en 100-meterfinal­e, har faktisk aldri skjedd før.

– Utrolig gøy å vaere med på noe historisk, sier Meinseth. 100-meterfinal­en gikk fredag kveld klokken 17.20, og forsøkshea­tet på 200 meter gikk bare to timer senere. En eventuell semifinale og finale der er lørdag ettermidda­g. Søndag løper hun stafett for Norge.

Adressa hadde gått i trykken før 100-meterfinal­en ble løpt.

Du kan se hvordan det gikk med henne på www.gat.no

 ?? SKJERMDUMP: WWW.EUROVISION­SPORTS.TV/EAA/ ?? FINALEKLAR: Ingvild Meinseth ble lettere sjokkert da hun vant semifinale­heatet sitt. Dette bildet er fra forsøkshea­tet, der Gina Akpe Moses fra Irland var raskest.
SKJERMDUMP: WWW.EUROVISION­SPORTS.TV/EAA/ FINALEKLAR: Ingvild Meinseth ble lettere sjokkert da hun vant semifinale­heatet sitt. Dette bildet er fra forsøkshea­tet, der Gina Akpe Moses fra Irland var raskest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway