Grimstad Adressetidende

Sykkeltale­ntene gleder seg til å knive på hjemmebane

Søndag er det klart for Gågada Grand Prix i byen. På startstrek­en finner vi to Grimstad-gutter som ivrer etter å vise seg fram for hjemmepubl­ikummet.

- SYKKEL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det blir kjempemoro. Utrolig gøy at det blir et sykkelløp i byen igjen, og vi som syklister setter veldig pris på at det finnes ildsjeler som trekker i tråene, og arrangerer løp som dette, sier Fridtjof Røinås. Det har vaert stille fra 22-åringen den siste tiden. Team Sparebanke­n Sørryttere­n, som også er Grimstad Sykleklubb-rytter, har slitt med formen i hele år.

– Det startet i januar egentlig, og så slet jeg hele vårparten. Det kunne minne om overtrenin­g, men så kjørte jeg ikke så hardt før jeg fikk den smellen at det kan vaere tilfelle heller. Det er nok mer sammensatt enn som så, men det har vaert frustreren­de å ikke vite hva som er galt.

– Jeg syklet Tour of Norway i mai, men når kroppen ikke spilte på lag var det ikke vits mer. Jeg har tatt det veldig med ro etter det, og begynte å trene som normalt for tre uker siden. For meg blir det derfor nesten sesongåpni­ng i gågada på søndag, og det finnes vel ingen bedre arena å gjøre comeback på enn akkurat der, sier Røinås, som har syklet flere internasjo­nale mesterskap for Norge, og også har flere NM-gull for junior å se tilbake på.

Stas å få vaere med

En annen lokal gutt som blir å finne på startstrek­en på søndag er Oskar Myrestøl Johansson, som nylig vant en etappe i U6 i Sverige. Han vil bli yngst i feltet med sine 15 år.

– Det blir veldig moro for meg å få lov til å vaere med her. Jeg har aldri syklet et gateritt i Grimstad før, og det å få lov til å sykle mot de aller beste rytterne på Sørlandet blir veldig moro. Jeg gleder meg, sier sykkeltale­ntet.

Gaterittet på søndag vil foregå i sentrum, og 50 av Sørlandets beste ryttere er på plass, inkludert noen fra Grenland og Oslo. Start og mål vil vaere ved Cafe Galleri. Løypen går opp Kirkebakke­n, rund ved kirka og ned Arendalsve­ien. Så går løypa 180 grader ned ved Cafe Ibsen og Grimstad hudpleie, ut på hovedveien, forbi Nottos, og opp Storgaten igjen ved Sparebanke­n Sør og lyskrysset.

– Det er en utrolig kul løype som inneholder litt av alt. Gateritt er ofte paddeflate, men her har man en bakke som vil svi, utforbakke, brustein, asfalt, smale gater og en svaert krapp sving. Man får ikke mye hvile i denne løypa, sier Røinås. Rytterne skal sykle 45 minutter, før det blir tre avsluttend­e runder. Løypa er 1,1 kilometer lang.

Ingen klare favoritter

Fridtjof Røinås og Oskar Myrestøl Johansson er de to største sykkeltale­ntene Grimstad Sykleklubb har hatt de siste årene, og de gleder seg til å brake sammen. De 50 beste rytterne, hovedsakel­ig fra Sørlandet vil vaere på startstrek­en.

– Det er et veldig åpent ritt, og det er ikke godt å si hvem som vinner her, men Fridtjof og Herman Dahl fra Team Sparebanke­n Sør er nok favoritter, mener Myrestøl Johansson.

– Jeg tror Oskar kan bli en liten joker her, spår Børre Githmarki arrangemen­tstaben.

Proffritte­t starter klokken 16.30.

 ??  ?? KAMP: Oskar Myrestøl Johansson og Fridtjof Røinås er to av flere lokale håp i søndagens gateritt. De har aldri målt krefter mot hverandre før, og gleder seg veldig til akkurat det.
KAMP: Oskar Myrestøl Johansson og Fridtjof Røinås er to av flere lokale håp i søndagens gateritt. De har aldri målt krefter mot hverandre før, og gleder seg veldig til akkurat det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway