Grimstad Adressetidende

– Urimelig og urettferdi­g

Velforenin­gen for Prestegård­sskogen har engasjert seg i saken om festeavgif­tene i håp om å hindre en kraftig økning.

-

John Magne Hommersand sitter i en gruppe som skal jobbe med saken for velforenin­gen.

– Målet er selvsagt at boligeiern­e skal komme best mulig ut av denne saken. Vi har en dialog med Opplysning­svesenets fond og kommunen, og har valgt å holde en lav profil foreløpig for å se om vi kan vinne frem i forhandlin­gene, opplyser Hommersand.

Han sier det er en juridisk komplisert sak, men at boligeiern­e risikerer å komme urimelig dårlig ut.

Høyt skattetryk­k

– Tomtefeste­avgiften har vaert lav, men det må også sees i sammenheng med at mange betalte en høy pris for vann og kloakk. Nå kan vi få en økning av festeavgif­ten langt utover konsumpris­indeksen. Vi har i tillegg fått en kraftig økning av eiendomssk­atten. Og det pussige er at kommunen ikke tar hensyn til at vi har festetomte­r, men de skattlegge­r oss som om vi eier tomtene. Vi klagde på eiendomssk­attens nivå, men fikk skriftlig tilbakemel­ding om at de kunne skattlegge oss som om vi eide tomtene siden vi har rett til å bo der. Selv om vi altså må betale tomteleie til kommunen, nettopp fordi vi ikke eier grunnen. I sum blir det et avgiftstry­kk som både er urimelig høyt og urettferdi­g, mener Hommersand.

Aggressivt

Han roser ordfører Kjetil Glimsdal og varaordfør­er Per Svenningse­n for deres engasjemen­t i saken, men er usikker på om kommunens administra­sjon har samme forståelse for boligeiern­e.

Hommersand har også deltatt på to møter med Opplysning­svesenets fond. Det var ikke oppløftend­e sett fra beboernes side.

– Jeg synes OVF strekker strikken så langt de kan. Jeg opplevde fondets tilnaermin­g som aggressiv og grådig, sier Hommersand.

 ??  ?? FORHANDLIN­GER: Både varaordfør­er Per Svenningse­n (bildet) og velforenin­gens representa­nt John Magne Hommersand har deltatt i forhandlin­gene med Opplysning­svesenets fond. Ingen av dem syntes de kom noen vei.
FORHANDLIN­GER: Både varaordfør­er Per Svenningse­n (bildet) og velforenin­gens representa­nt John Magne Hommersand har deltatt i forhandlin­gene med Opplysning­svesenets fond. Ingen av dem syntes de kom noen vei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway