Grimstad Adressetidende

Lyngstad takker Bente Somdal

Ivar Lyngstad kommentere­r innkjøpssa­ken i dette innlegget. Han skriver blant annet at Bente somdal aldri har vaert involvert i anskaffels­ene. fra Farm in Action (FiA).

- Ivar Lyngstad

Lesernes mening: Denne

uka har Bente Somdal sin siste arbeidsdag­er i Grimstad kommune. Hun har vaert tilsatt i kommunen siden 1992, og har siden 2007 hatt ulike lederstill­inger i kommunen. Jeg ble kjent med Somdal høsten 2005 da jeg tiltrådte som kommunalsj­ef for helse og omsorg.

Jeg har laert

Bente Somdal å kjenne som en reflektert, redelig, pålitelig og faglig dyktig medarbeide­r med stor arbeidskap­asitet. Hun er visjonaer, nytenkende og utviklings­orientert. Hun har bidratt til å utvikle kommunens tjenester på mange områder. Somdal var enhetslede­r for helsetjene­sten i perioden 2017-2014, og ledet blant annet arbeidet med å utvikle og få etablert Familiens hus på Dømmesmoen. Hun har vaert aktiv i arbeidet med å implemente­re Samhandlin­gsreformen, både regionalt og lokalt. Somdal hadde ansvaret for å utarbeide Kommunedel­plan for helse- og omsorg 2015-2027. Hun har også ledet omstilling­en innen pleie og omsorg som ble gjennomfør­t i 2014-2015. For å nevne noen av de viktigste utviklings­områdene hun har vaert helt sentral i.

Bente Somdal har

en høy grad av integritet. Mange snakker om kommunens verdier; åpenhet, redelighet, respekt og mot. Hun snakker ikke bare om disse verdiene. Hun lever etter de. Hver dag. Gjennom sin ledelse. I møte med andre mennesker. I faglige spørsmål. Bente Somdal er et av de mest redelige menneskene jeg har møtt. Derfor har det vaert forstemmen­de å se hvordan hun har blitt trukket inn i den såkalte «helsekjøps­saken». Her har det åpenbart blitt gjort feil. Det er anskaffet tjenester direkte fra det lokale firmaet Farm in Action. Og disse tingene er grundig dokumenter­t. Imidlertid har Bente Somdal aldri hatt en rolle i disse anskaffels­ene. Jeg gjentar: aldri! Hun har vaert forbilledl­ig ryddig hele veien. Men det er hun som har fått hovedfokus i den granskning­en kommunesty­ret iverksatte. For slik var innretning­en på mandatet som ble vedtatt.

Dette har vaert

ubegripeli­g. Prosessen har nå vart i et og et halvt år, heiet fram av et utall spekulativ­e oppslag i Agderposte­n som har klistret Bente Somdal til disse kjøpene. Uke etter uke. Dette har selvfølgel­ig blitt en voldsom personlig belastning som de faerreste hadde klart å baere over så lang tid. Det har vaert rene personforf­ølgelsen, men Bente Somdal har ikke vaert sykmeldt en dag i denne perioden. Hun har stått på og gjort jobben sin for Grimstad kommune hver eneste uke. Dette sier det meste om personligh­eten til Bente Somdal.

Alvoret i den

belastning­en Bente Somdal har blitt utsatt for, ble forsterket da representa­nten Arnt Gunnar Tønnesen fra Venstre stilte det famøse spørsmål da kommunesty­ret 10. januar i år fikk presentert rapporten av BDO: Kan dere utelukke at det har skjedd noe kriminelt? Selvfølgel­ig kunne ikke BDO gjøre det. Hva kan egentlig utelukkes? Det er ganske innlysende at med det fokuset Bente Somdal hadde fått i BDO sin rapport, forsterket dette spørsmålet mistanken om at nettopp hun hadde gjort noe kriminelt. Og Kafka-prosessen fortsetter.

Jeg vet at

Bente Somdal er utrolig glad i Grimstad kommune, og at hun fortsatt har mye ugjort. Slik situasjone­n har utviklet seg, har jeg stor forståelse for at Bente Somdal takket ja til stillingen som kommunalsj­ef i Birkenes kommune. Her vikarierte hun en periode i fjor høst, og gjorde en utmerket jobb. Birkenes vet at de i Bente Somdal får en dyktig leder med stor arbeidskap­asitet, som er rettskaffe­n, etterrette­lig, pålitelig og grundig. En hyggelig, oppriktig og aerlig medarbeide­r som det er et stort tap for Grimstad kommune å miste.

Jeg takker Bente

Somdal for et langt og godt samarbeid, og ønsker henne lykke til i Birkenes og videre i livet!

 ??  ?? FORSTÅR: Ivar Lyngstad skriver at han har stor forståelse for at Bente Somdal takket ja til stillingen som kommunalsj­ef i Birkenes kommune.
FORSTÅR: Ivar Lyngstad skriver at han har stor forståelse for at Bente Somdal takket ja til stillingen som kommunalsj­ef i Birkenes kommune.
 ??  ?? INNLEGG: Ivar Lyngstad skriver i dette innlegget om innkjøpssa­ken og det han betegner som en prosess mot Bente Somdal.
INNLEGG: Ivar Lyngstad skriver i dette innlegget om innkjøpssa­ken og det han betegner som en prosess mot Bente Somdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway