Grimstad Adressetidende

Nesten igjen for Meinseth

Ingvild Meinseth jakter nye personlige rekorder om dagen, men heller ikke i helgen ble det full klaff.

- FRIIDRETT Anna Torp Kvasjord

Jenta leverte likevel tre svaert gode løp, da hun deltok på Sundsvall Windsprint i Sundsvall søndag. Hun vant først 100 meter forsøk på tiden 11,67 i 1,1 sekundmete­rs medvind. Dette var bare to fattige hundredele­r bak rekorden hennes på 11.65, som hun satte i mai i fjor. Meinseth knuste konkurrent­ene i forsøket, naermest var Ingvilds argeste konkurrent her i Norge, Helene Rønningen fra Tyrving, som løp på 11,78.

Uheldig med vinden

Etter forsøket kom det en del regn som ødela ellers gode forhold, og bare en time etter forsøket var det klart for finale. Den vant Ingvild Meinseth på tiden 11,70. Da var det naermest vindstille. Meinseth vant foran en svensk jente, mens Helene Rønningen ble nummer fem med tiden 11,96.

– Jeg synes 100 meterløpen­e mine var veldig bra, saerlig finaleløpe­t, selv om jeg hadde dårligere tid der. Da fikk jeg en bedre start, og jeg hadde forsøket i kroppen, og hadde vekket kroppen litt, forteller Ingvild Meinseth.

– Jeg hadde lyst til å løpe bra i dag, og det var meldt sol og bra vindforhol­d, men så ble det heller regn, og ikke så god vind. Kjedelig, siden jeg følte meg bra og lett i dag, legger hun til.

Jenta som tok bronse i U20EM for kort tid siden, forteller at hun enda ikke har landet helt etter mesterskap­et i Italia.

– Jeg har ikke landet helt, men det begynner å gå mer og mer opp for meg nå, sier hun.

NM neste

Ikke lenge etter de to løpene på 100 meter, var det klart for 200 meter. Ingvild vant på tiden 24,14, som er litt bak persen.

– Det var et helt greit løp, men jeg merket at jeg var sliten. Det var kort tid mellom 100 meter og 200 meter, så jeg kjente de to hundremete­rne godt i kroppen, og stivnet derfor veldig på slutten, sier hun.

– Føler du at du har klart å bevare formen fra EM?

– Formen er nok litt dårligere nå, for man blir jo litt utladet både fysisk og mentalt etter et slikt mesterskap, men jeg synes formen fremdeles er bra, sier hun. At formen er på plass lover godt foran årets junior-norgesmest­erskap, som foregår i Harstad om snaue to uker. Ingvild har målet klart:

– Jeg har selvsagt veldig lyst til å løpe på gode tider der, og jeg går jo selvsagt for å vinne, sier hun.

 ?? ARKIVFOTO: VESTPRESS ?? NESTEN IGJEN: Ingvild Meinseth har landet etter EM-suksessen for kort tid siden, men jakter likevel på nye personlige rekorder på 100 meter og 200 meter. I helgen ble det bare nesten igjen.
ARKIVFOTO: VESTPRESS NESTEN IGJEN: Ingvild Meinseth har landet etter EM-suksessen for kort tid siden, men jakter likevel på nye personlige rekorder på 100 meter og 200 meter. I helgen ble det bare nesten igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway