Grimstad Adressetidende

Elisabeth satser på rosa verksted

Da Elisabeth Heien hadde tatt fagbrev som blikkensla­g, var drømmen å starte opp for seg selv og ha en rosa varebil. Bilen er klar og 1.september åpner verkstedet.

- bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Med rosa varebil og rosa skrift på døra, ønsker nyutdanned­e Elisabeth Heien snart velkommen til sitt eget blikkensla­gerverkste­d. Som eneste jente i sitt fag på Sørlandet, gleder hun seg til jobben.

Svennebrev­et som blikkensla­ger tok Elisabeth Heien i januar/februar i år, og siden har hun leid seg inn til de som trenger henne.

– De siste månedene har det bare blitt mer å gjøre, det er veldig moro, sier hun. I disse dager er hun i ferd med en stor jobb i Arendal, 550 meter med vindusfori­ngsbeslag på Sam Eyde. Og det haster å blui ferdig, for snart blir hun sin egen herre. Fra 1. seotember driver hun sitt eget verksted i Sømsveien på Fevik.

– Der kan jeg vaere mer tilgjengel­ig for mine kunder, sier Heien. Blikkensla­geren jobbet først som frisør, men det synes ikke var så spennende. Hun hadde lyst å finne noe som var mer variert, og endte opp med blikkensla­ger.

– Pappa mente det var en dårlig ide, jobben var møkkete og det var noe for gutter. Det var noe som tente meg, og tenkte jeg ville prøvde det, sier Heien, som alltid har vaert opptatt av hår og sminke, og brukte to timer på badet før hun gikk ut døra.

– Jeg trives utrolig godt med dette, og jeg har en vanvittig interesse for faget. Jeg lager og monterer pipebeslag, bunntekkin­g av tak, blikk på fasader, og alle beslag til hus. Og så lager jeg postkasser og kobberrose­r, det er mer hobby. Har folk en kul ide så gjør vi det og, sier hun. Nå er maskinene kjøpt inn, både en knekkemask­in og en saks, samt valser og andre ting.

– Så lager jeg det jeg ikke har. Nå sveiser vi på saksa for å modifisere den litt, sier hun. Hun merker godt at det har spredd seg at hun er jente i dette faget.

– Det er ingen andre jenter som jobber som blikkensla­ger her nede. Jeg skjønner det, det er mye pirk, tunge ting, grisete og slitsomt, men veldig moro, sier hun..

– Og pappa har nok skjønt at han ikke må si at jeg ikke burde gjøre ting, for da må jeg bevise at det går, ler hun.

 ?? JANICKE YTTERVIK ??
JANICKE YTTERVIK
 ??  ?? ROSA INNGANG: Inngangen til verkstedet i Sømsveien kunne like godt vaert inngangen til en hudpleiesa­ling eller frisør. Men bak disse dørene jobber hun som blikkensla­ger.
ROSA INNGANG: Inngangen til verkstedet i Sømsveien kunne like godt vaert inngangen til en hudpleiesa­ling eller frisør. Men bak disse dørene jobber hun som blikkensla­ger.
 ??  ?? SAKS: Det er store maskiner Elisabeth Heien må håndtere, her viser hun hviordan saksa fungerer.
SAKS: Det er store maskiner Elisabeth Heien må håndtere, her viser hun hviordan saksa fungerer.
 ??  ?? ROSA VAREBIL: Drømmen var en rosa varebil og eget verksted. Nå er begge deler blitt virkelighe­t for Elisabeth Heien.
ROSA VAREBIL: Drømmen var en rosa varebil og eget verksted. Nå er begge deler blitt virkelighe­t for Elisabeth Heien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway