Grimstad Adressetidende

Plukker søppel uansett vaer

En ryddig strandsone får man kun av kontinuerl­ig opprydding, ikke skippertak, ifølge Roger Ehnebom.

- SØPPELRYDD­ING b Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Prosjektet «Våre Strender» jobber for en ren og fin kyst uten plast. Jobbsentra­len er med på laget.

Nå har friluftsli­vsentusias­ten blant annet fått med seg Jobbsentra­len på et nytt prosjekt for å holde Raet nasjonalpa­rk fritt for plast og søppel.

Prosjektet «Våre Strender» er et tiltak som skal få flere til å vaere med på ryddingen av strendene og kysten vår. Rosinen i pølsa er at man blir med på et lotteri kalt Kystlotter­iet dersom man fyller en søppelsekk med plast og annet søppel.

Rundt om på flere strender innenfor Raet nasjonalpa­rk, deriblant Storesand på Fevik, skal det nemlig utplassere­s bokser som inneholder søppelsekk­er og en lapp. Når søppelsekk­en er full kan man feste på lappen og bli med i trekningen av regionale og nasjonale premier som blant annet spaopphold, kitekurs og 25.000 kroner.

Boksene med poser og lodd vil vaere på plass så fort det formelle med grunneier, kommune og nasjonalpa­rken er på plass.

– Vi er i forhandlin­ger med alle parter, sier Ehnebom.

Hele Aust-Agder

«Våre Strender»-prosjektet har sitt utspring i Arendal, men plastikk og søppel kjenner ikke kommunegre­nser.

– Dette er noe som gjelder hele Aust-Agder, deriblant Grimstad. Prosjektet er geografisk plassert i Arendal, men nasjonalpa­rken strekker seg inn i Grimstad. Vi har en ambisjon om å dekke hele Aust-Agder på sikt, sier prosjektle­deren.

Vaer og vind

Med seg på laget har han fått Jobbsentra­len. De har både fått oppdraget med å lage kassene, samt bidratt med rydding. Sommerskol­en, som er et introkurs for blant andre nyankomne flyktninge­r, har jobbet gjennom hele sommeren – uansett vaer.

– De har jobbet og stått på. Det er imponerend­e hvor mye som har blitt gjort, sier Sissel Elisabeth Edvardsen, arbeidsled­er på Sommerskol­en.

– Det er en kjempefin samarbeids­avtale for oss som bidrar til en kontinuerl­ig rydding av kysten, sier Ehnebom.

Foruten samarbeide­t med «Våre Strender», har Sommerskol­en også kløyvet ved til dem som trenger, ryddet søppel på friområder og mye annet.

 ??  ??
 ??  ?? HUMØR: Deltakerne på Sommerskol­en hadde smilet på plass til tross for det kjedelige vaeret.
HUMØR: Deltakerne på Sommerskol­en hadde smilet på plass til tross for det kjedelige vaeret.
 ??  ?? FORNØYDE: Sissel Elisebeth Edvardsen i Sommerskol­en og Roger Ehnebom i «Våre Strender» er godt fornøyd med samarbeide­t så langt.
FORNØYDE: Sissel Elisebeth Edvardsen i Sommerskol­en og Roger Ehnebom i «Våre Strender» er godt fornøyd med samarbeide­t så langt.
 ??  ?? VÅTT: Adikl Ktkani brydde seg ikke om regnet da han ryddet søppel på Storesand.
VÅTT: Adikl Ktkani brydde seg ikke om regnet da han ryddet søppel på Storesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway