Grimstad Adressetidende

Tre søstre slo til i lag-NM i golf

Damelaget til Grimstad Golfklubb slo til i lag-NM

- Rikke Iuell Printz

I vekslende vaer ble Lag-NM i golf avviklet på Sola helgen 21– 23 juli. Grimstad Golfklubb var represente­rt både med et damelag og et herrelag.

Damelaget besto av tvillingpa­ret Elisabeth og Katrine Tønnessen og storesøste­r Maria. På herrelaget spilte Tore Gundersen, Kristian Halvorsen, Bjørn Engh og Rune Tømte.

Sterk prestasjon

Selv om golf er en typisk sosial sport, så er det stort sett egne prestasjon­er som teller. I lagspill derimot spiller flere på samme parti, og får et felles resultat; felles skjebne – felles trøst.

Det var imidlertid ingen fra Grimstad som hadde behov for trøst etter innsatsen på Sola. Maria, Elisabeth og Katrine havnet på en imponerend­e 3. plass. Det sier seg selv at pappa Torbjørn Tønnessen, som er kaptein på laget, er saerdeles stolt over jentene sine.

Beholdt plassen

Herrelaget klarte å holde plassen i 1. divisjon med god margin.

– Målet var å klare å beholde plassen vi ble tildelt grunnet tidligere gode resultater. Vi er fire «gamle» menn i 40-årene, så det å beholde plassen var i seg selv tøft nok. Vi spiler mot proffer fra hele landet. Men – godt samhold og kameratska­p gir også gode resultater, slår Tore fast.

Grimstad Golfklubb har all mulig grunn til å vaere stolt. I en tid hvor andre sportsgren­er kjøper opp spillere for millioner av kroner, kan klubbens formann, Olle Dahlberg, garantere at de så langt ikke har hatt behov for å punge ut med store overgangss­ummer. – Alle deltakerne som gjorde det så godt i lag-NM på Sola har ekte Grimstad-blod i årene, forsikrer han.

 ??  ??
 ??  ?? IMPONERTE: Damelaget besto av fra venstre Maria Tønnessen, Elisabeth Tønnessen og Katrine Tønnessen. Her på bildet sammen med Torbjørn Tønnessen.
IMPONERTE: Damelaget besto av fra venstre Maria Tønnessen, Elisabeth Tønnessen og Katrine Tønnessen. Her på bildet sammen med Torbjørn Tønnessen.
 ??  ?? KLARE: Tore Gundersen og Kristian Halvorsen (begge i grå gensere) gjør seg klare til dagens dyst. (
KLARE: Tore Gundersen og Kristian Halvorsen (begge i grå gensere) gjør seg klare til dagens dyst. (
 ??  ?? KONSENTRER­T: Konsentrer­te karer, (fra venstre) Rune Tømte og Bjørn Engh.
KONSENTRER­T: Konsentrer­te karer, (fra venstre) Rune Tømte og Bjørn Engh.
 ??  ?? HERRENE: På herrelaget stilte fra venstre Kristian Halvorsen, Tore Gundersen, Bjørn Engh og Rune Tømte.
HERRENE: På herrelaget stilte fra venstre Kristian Halvorsen, Tore Gundersen, Bjørn Engh og Rune Tømte.
 ??  ?? I FULL SVING: Ingenting å si på svingen til Elisabeth Tønnessen.
I FULL SVING: Ingenting å si på svingen til Elisabeth Tønnessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway