Grimstad Adressetidende

Snart klar for langtur til Ibiza

Høyeste fart var 114 km/t da UP enda en gang sto ved E18 i Fevikmarka og plukket fartssynde­re.

-

Tirsdag ettermidda­g hadde to biler fra Utryknings­politiet kontroll i 90-sonen gjennom Fevikmarka retning Grimstad. Her ble ti av 24 kontroller­te bilister gitt reaksjon.

Nok en gang har Utryknings­politiet hatt laserkontr­oll i 90-sonen gjennom Fevikmarka. Og som så ofte før har mange bilister fått med seg hjem en giro fra Statens innkreving­ssentral.

Denne gang var det UP 238 og UP 243 som tok turen til E18 mellom Arendal og Grimstad for å sjekke fart, mobil- og beltebruk blant de veifarende denne ettermidda­gen.

Seks på fart

– Vi startet kontrollen klokken 13.15 og avslutter nå klokken 14.55. Resultatet er at det er ilagt forenklet forelegg til seks bilister for fartsovert­redelser, der høyeste fart var 114 km/t i skiltet 90-sone, forteller kontrollan­svarlig fra UP.

– Videre ble det gitt forenklet forelegg til fire bilfører for at de brukte håndholdt mobiltelef­on under kjøreturen. Så det ble totalt gitt ti reaksjoner på en time og 40 minutters kontroll, legger UP-betjenten til.

Å kjøre 114 km/t i 90-sonen koster deg 6.250 kroner og tre prikker, mens bruk av håndholdt mobiltelef­on kommer på 1.650 kroner. Alder og kjønn på de forskjelli­ge overtreder­ne hadde ikke UPs menn mulighet til å gå naermere inn på.

Mye trafikk

– Med tanke på at det er mye trafikk på E18 gjennom Fevikmarka nå, er det litt mye med seks bilister som er tatt for fartsovert­redelser. Og vi var kun en på kontrollpo­sten, så da er det begrenset hvor mye vi rekker over, oppsummere­r UPs mann på stedet.

Det ble totalt sjekket 24 kjøretøy under kontrollen, der laserog kikkertpos­ten var plassert et stykke etter at forbikjøri­ngsfeltet retning Grimstad var avsluttet.

– Nå er det slutt på fellesferi­en for mange, også UP, og vi har hatt mange kontroller Arendalsog Grimstad-området denne uken. Med tanke på at det i sommer ble tatt mange for fart, og beslaglagt mange førerkort i Fevikmarka, er det litt rart at det fortsatt kjøres så fort her, avslutter kontrollan­svarlig for UP ved stopplomme­n gjennom Fevikmarka.

 ??  ?? VENTER: Her står UPs kontrollan­svarlig og venter på om det kommer flere fartssynde­re på E18 tirsdag ettermidda­g. Men etter at ti av 24 kontroller­te var gitt forelegg, ble kontrollen avsluttet.
VENTER: Her står UPs kontrollan­svarlig og venter på om det kommer flere fartssynde­re på E18 tirsdag ettermidda­g. Men etter at ti av 24 kontroller­te var gitt forelegg, ble kontrollen avsluttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway