Grimstad Adressetidende

Lei av lang rettetid etter nettfeil

José J. Gonzalez aksepterer ikke at Telenor-systemet bruker fem dager eller mer på å reparere nettforbin­delsen hans.

- b Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Han mener at det er uholdbart av Telenor, som tar seg meget høyt betalt for bredbåndsa­bonnement, ikke prioritere­r pålitelig drift.

Gonzalez bor i Nedre Reddal, og er IKT-professor på UiA. Han var en av initiativt­akerne for utbygging av bredbånd i Reddal.

Dette er surt

Onsdag 2. august slo lynet ned flere steder i Grimstad.

– Samme dag falt også bredbånd i Reddal ut. I dag er det 7. august og jeg har fremdeles ikke bredbånd på linjenette­t.

Dette skrev Gonzalez i en epost til Adressa på mandag.

– Dette er surt, fordi mobildekni­ngen der vi bor er svak, og jeg får ikke 4G-dekning på mitt mobilabonn­ement.

– Uten bredbånd har vi mange ulemper, både når det gjelder jobb og privat. Jeg jobber en del hjemmefra. Og vi har ikke fasttelefo­n siden telefonabo­nnementet er knyttet til bredbånd.

Ingen forståelse

Han ringte til Telenors kundeservi­ce.

– Men der var det ingen forståelse for at fem døgn uten bredbånd, og det kan bli flere, er noe å bli misfornøyd for. Det må man forvente når det er lyn og torden og mange feil.

Men han sier han ser det annerledes.

– Telenor tjener grovt med penger, blant annet på bredbånd. Og som kunde forventer jeg større driftssikk­erhet, det vil si bedre sentraler og linjer som ikke så lett faller ut, og prioriteri­ng av ressurser for å rette feil på sentraler og linjer.

– I tillegg til at jeg er misfornøyd med svaret som jeg fikk, er jeg misfornøyd med vedkommend­e på kundeservi­ce som jeg pratet med. Vedkommend­e visste overhodet ingen forståelse for kundens side. Og da lurer jeg på hva slags kvaliteter som Telenor ser etter når de ansetter kundebehan­dlere.

Signal fra sentralen

Senere på mandag kom en montør fra Eltel og skiftet en boks i veggen.

Eltel utfører feilrettin­g for Telenor.

Men ifølge Gonzalez hjalp det ikke.

– Der var ingen signal fra sentralen. Montøren sjekket hos sentralen, og fant en feil som hindrer fem abonnenter i å få bredbånd. Det må Telenor fikse og da blir det enda lengre ventetid, skriver han.

– Jeg undres over at Telenor ikke beskytter sine sentraler bedre. Og at det må en montør fra et annet firma til, etter fem døgn, for å konstatere at det er en feil som ingen annen enn Telenor kan rette, og som gjør at saken fortsatt står i stampe.

Standard SMS

Etter at montøren måtte gi opp på grunn av en feil på sentralen fikk Gonzalez følgende SMS fra Telenor:

«Gjelder feilmeldin­g med referanse 31630885: Feilsøking på din linje er gjennomfør­t og linja er testet OK. Dersom du fortsatt opplever problemer kan dette skyldes feil på utstyr hjemme hos deg. Du kan ringe Telenoreks­perten på ... dersom du trenger hjelp til feilsøking på ditt utstyr. Hilsen Telenor.»

– Dette er ikke engang informasjo­n som svarer til fakta, sier han.

Hyggelig kundebehan­dler

Men så fikk han telefon fra Telenor.

-Og denne gangen var det en grei og hyggelig kundebehan­dler som ga full informasjo­n. Det er fint om du får dette med i artikkelen slik at Telenor ikke bare får pepper. For øvrig sa kundebehan­dleren at det var Eltel som ville fikse feilen ved sentralen, og at det var en større jobb. Han visste ikke hvor lang tid det ville ta. Han lovet å holde meg orientert så snart han visste mer.

 ??  ?? MANGLER LINJE: Jose Gonzalez er lite fornøyd med at Telenor fremdeles ikke har reparert skaden etter uvaeret. Han har i
MANGLER LINJE: Jose Gonzalez er lite fornøyd med at Telenor fremdeles ikke har reparert skaden etter uvaeret. Han har i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway