Grimstad Adressetidende

Frisk satsing på nytt firma

-

I dagens avis

skriver vi om Elisabeth Heien. Hun har tatt svennebrev som blikkensla­ger, og til tross for sin unge alder etablerer hun straks sin egen virksomhet og verksted. Hun har til og med laget en kreativ, rosa innpakning på forretning­sideen.

Elisabeth Heien viser

et pågangsmot og en vilje til å gå utradisjon­elle veier som er svaert verdifullt. Det er nettopp denne typen holdninger som statsminis­ter og naeringsmi­nister etterlyser når de snakker om at vi må omstille oss.

Nå viser de

siste tallene fra arbeidsmar­kedet at det slett ikke er noen krise i norsk økonomi. Her lokalt er arbeidsled­igheten på 403 personer. Det tilsvarer 3,6 prosent og er over landssnitt­et på 2,8 prosent. Det er likevel en nedgang med 73 personer siden juli i 2016.

Finansavis­en forteller i

et oppslag at det er flere jobber i omløp. Flest ledige stillinger er det i bygg og anlegg, IT, helse og omsorg, samt dagligvare­handel. «Det går så det suser. Markedet er mer balansert og ikke lenger preget av oljekrisen», melder konsernsje­fen i Manpower.

Men et velfungere­nde

arbeidsmar­kedet er avhengig av enkeltpers­oner som vil noe og våger å gå motstrøms og tenke utradisjon­elt. Derfor heier vi på Elisabeth Heien.

 ??  ?? ROSA: Elisabeth Heien satser på eget verksted som blikkensla­ger.
ROSA: Elisabeth Heien satser på eget verksted som blikkensla­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway