Grimstad Adressetidende

Verdier for velgere og kommune

Lesernes mening: Jeg bor slik til at jeg daglig passerer rådhuset på kveldstur med hunden. Under tiden har jeg undret meg over hvordan arbeidsmil­jøet, beslutning­sprosesser, habilitet og øvrig gjøren og laden der innenfor er.

- Trond Holvik

Mitt kjennskap til

rådhuset er begrenset til det som fremgår av media, også hva gjelder innkjøpssa­ken – eller skal vi si – innkjøpssa­kene?

Ordføreren har på

bred basis søkt å anmode om å kunne sette strek. Partiene Venstre, SV, Frp, Høyre og Terje Stalleland besvarte innlegget med konkrete råd til rådmannen. Etter min vurdering et meget godt innlegg i debatten.

Det er også

all grunn til å gi stor honnør til Karl Meidel Johansen som kommentert­e Ivar Lyngstads to innlegg om henholdsvi­s avgått hovedverne­ombud Rugstad og nylig avgått assisteren­de kommunalsj­ef Somdal. Her med saerskilt fokus på kommunens verdier.

Sakene har mange

fasetter. Dersom kommunens politiske toppledels­e og kommunens øverste administra­tive ledelse lytter til det som ovenfor er nevnt, vil de ti bud i diktet som Jens Bjørneboe skrev i Dagbladet tidlig på sekstitall­et – neppe ha relevans.

Men, dersom ledelsen

ikke imøtekomme­r ovennevnte innspill, vil jeg anbefale at kommunen ved ordfører og rådmann anvender Jens Bjørneboes «Ti bud til en ung mann som vil frem i verden» som ledestjern­er for både ledelse og medarbeide­re i kommunen. Da vil praksis og retningsli­njer overensste­mme på en god måte.

 ??  ?? INNLEGG: Trond Holvik skriver at han har undret seg over hvordan arbeidsmil­jøet og beslutning­sprosesser i rådhuset er.
INNLEGG: Trond Holvik skriver at han har undret seg over hvordan arbeidsmil­jøet og beslutning­sprosesser i rådhuset er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway