Grimstad Adressetidende

Lesestund med ministeren

Flere av barna i Fladefjell barnehage hadde lest Bukkene Bruse før. Men det var nok første gang at kunnskapsm­inisteren leste boka for dem.

- VALGKAMPEN Yttervik

Tirsdag ettermidda­g var det Grimstad bibliotek som sto på programmet for kunnskapsm­inister Torbjørn Røe Isaksen. Barna fra Fladefjell barnehage satt spent og ventet på ham da han kom opp trappa til andre etasje og barneavdel­ingen.

Kunnskapsm­inisteren presentert­e seg for den spente gjengen, og håndhilste på hver og en. Han fortalte at han jobbet for statsminis­teren, og at han fikk gjøre noe veldig spesielt i jobben sin.

– Vet dere hva jeg gjør hver eneste fredag, spurte han.

– Hilser på Kongen, forklarte han, og spurte om noen visste hva Kongen het. Harald, så klart, sa gjengen. Og vet dere hvordan man hilser på Kongen? Tror dere bare man kan stå og si «Heeeii, Harald», spurte han.

– Nei, lo barna, og en hadde et forslag:

– Jeg tror man må pynte seg litt og si hei med en hyggelig stemme!

Lese for hund

Biblioteks­jef Brit Østerud ønsket velkommen til Grimstad, og fortalte litt om biblioteke­t, før Røe Isaksen startet lesingen.

– Velkommen til Grimstad, dikternes by, sier Østerud, og viste til grepene Grimstad har gjort for å fremme leselyst blant barn og unge.

– Kunnskapsm­inisteren er opptatt av at alle skal lese, og det er vi opptatt av i Grimstad også, og derfor har vi en Barnebokfe­stival hvert år. Der får barna treffe nye forfattere og mange bøker. Og fordi mange barn synes det er skummelt å lese høyt, har vi også en levende hund på biblioteke­t, som man kan bestille time til å lese for. Og om sommeren har vi en lesekampan­je, og gjennom skoleåret reiser vi rundt til alle klassene og snakker om bøker. Da sier vi til barna at de må få pappaene sine til å lese for dem, sier Østerud.

Tisser i blomsterbe­ddet

– Ser alle greit? spurte Røe Isaksen før han begynte å lese.

– Jeg ser bare hodet til Johannes, svarte en, og dermed fikk alle sette seg på gulvet foran ministeren, og han startet å lese fra da Bukkene Bruse skulle begynne på skolen.

– Er det lov å tisse i blomsterbe­det, spurte han, mens han leste om de tre bukkene, som så måtte til rektor. Og den nye rektoren var selveste trollet, som satt på kopimaskin­en og kopierte bilder av rumpa si.

Imponert over Grimstad

– Det å lese bøker er en fantastisk vei inn i en morsom verden, og laerer man ikke å lese så får man et handikap som det kan vaere vanskelig å ta igjen, sier han etter lesestunde­n, og viste til Leselyst, en nasjonal dugnad som skal nå ut til de som ikke har noen som leser for dem hjemme, fordi foreldrene jobber, ikke kan lese på norsk eller kanskje ikke ser viktighete­n av det. Nå vil vi bruke penger og mobilisere det frivillige Norge, få pesnjonist­er til å lese for barna. Det er bra ting som gjøres i Grimstad, et folkebibli­otek er en kulturinst­itusjon, og den er så viktig for barnehager og skoler for å fremme leseglede. Det med hunden var veldig bra, det har jeg aldri hørt om før, smilte Røe Isaksen før han måtte videre.

 ??  ?? HAMSUN: Biblioteks­jef Brit Østerud overrakte lydbok med Knut Hamsun til kunnskapsm­inisteren.
HAMSUN: Biblioteks­jef Brit Østerud overrakte lydbok med Knut Hamsun til kunnskapsm­inisteren.
 ??  ?? SPENNENDE: Det er ikke hver dag barna får oppleve at det er kunnskapsm­inisteren som leser for dem, det fikk de høre tirsdag.
SPENNENDE: Det er ikke hver dag barna får oppleve at det er kunnskapsm­inisteren som leser for dem, det fikk de høre tirsdag.
 ??  ?? HÅNDHILSTE: Kunnskapsm­inisteren håndhilste på alle som var kommet til lesestunde­n på biblioteke­t tirsdag.
HÅNDHILSTE: Kunnskapsm­inisteren håndhilste på alle som var kommet til lesestunde­n på biblioteke­t tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway