Grimstad Adressetidende

Naermer seg Ibiza-avgang for båtforhand­leren

Søndag 13. august legger Anders Topland ut på sitt livs båtreise – til Ibiza.

- peer@gat.no

Daglig leder på Grimstad Bådsenter, Anders Topland, har fått enorm respons etter at Adressa omtalte planene hans om å kjøre en 28 fots Ibiza fra Grimstad til den mye omtalte ferieøya i Middelhave­t.

– Jeg får høre det alle veier. Nå er det ingen vei tilbake, forteller Topland, som også har opprettet en egen Facebooksi­de der interesser­te kan følge reisen.

Lengste kryssing

Han håper på godt vaer, rolig vind og lite sjø de første fem dagene. Overfarten over Skagerrak er nemlig det lengste havstrekke­t Topland skal krysse på turen.

– Jeg følger spent med på vaervarsel­et. Dersom det blir ruskete, tar vi turen fra Grimstad til Kragerø og over til Strömstad før vi går sørover mot Kiel. Jeg har med meg en barndomska­merat fra Hesnes til vi skal inn i kanalene i Tyskland.

Der får Topland nytt mannskap – tre onkler i alderen 65–75 år, som skal vaere med gjennom flere titalls sluser.

Eget sertifikat

Topland har måttet ta et eget sertifikat for indre vannveier i Europa, i tillegg til internasjo­nalt båtførerbe­vis. – Jeg er en forsiktig mann, så jeg har forberedt meg godt. Det er stadig nye ting som dukker opp, blant annet dette med tidevann ved inngangen til kanalsyste­met. Topland ønsker å vise at man kan reise langt og oppleve mye med båt. – Folk reiser altfor langt med fly i dag. De trenger ikke reise lengre enn til Stråholmen ved jomfruland for å oppleve noe unikt og eksotisk, understrek­er han.

 ??  ?? REISESUGEN: Anders Topland legger snart ut på turen fra Grimstad til Ibiza – i en Ibiza.
REISESUGEN: Anders Topland legger snart ut på turen fra Grimstad til Ibiza – i en Ibiza.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway