Grimstad Adressetidende

– Sommeren ikke over

Det er fortsatt fine dager med sol og gode temperatur­er i vente, skal vi tro meteorolog­ene.

- b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I går høljet regnet nok en gang ned over distriktet, og det kunne virke som høsten var kommet. Per Egil Haga, meteorolog ved Meteorolog­isk institutt, forklarer hva som er årsaken til nedbørsmen­gdene:

– Vi har hatt det under oppsikt en stund. Det ble dannet vest for den Iberiske halvøy, og i dette området i Europa er det svaert høye temperatur­er. Det er kjøligere lenger vest i Atlanterha­vet. Når den kjølige luften møter den varme oppstår det noe vi meteorolog­er kaller en termalsone, noe som betyr at det er stor forskjell mellom luftmassen­e i sør og nord. Dette lavtrykket har tatt med seg mye fuktighet på sin vei mot Norge, og derfor er det så kraftig, sier meteorolog­en til nrk.no.

Lover mer sommer

Det verste uvaeret var over onsdag ettermidda­g og kveld, og Haga forsikrer at vi nå har godt vaer i vente. Sommeren er ikke over, ifølge meteorolog­en.

– Utover torsdagen blir det lettere vaer, og vi får temperatur­er på over 20 grader enkelte steder. Fredagen blir også fin her i sør. Likevel er vi inne i en periode i atmosfaere­n med vekslende vaer, så noe stabilt høytrykk med høye temperatur­er, ser vi ikke de neste dagene, sier Haga til nrk.no.

Både torsdag og fredag er det meldt fint sommervaer med sol og temperatur­er rundt 20 grader. Lørdag morgen kan det komme litt regn, før det skal lette opp og bli fint helgen gjennom.

Fint til uken

Om vi ser på langtidsva­rselet, meldes det om temperatur­er opp mot 20 grader, oppholdsva­er og en god del sol også i uken som kommer.

Dermed kan det bli rikelig med muligheter til båtturer i skjaergård­en eller andre aktivitete­r i det fri.

Onsdag var vi en tur i småbåthavn­en i Grømbukt, og her var det livlig aktivitet. Om vaeret blir slik meteorolog­ene melder, kan det bli en fin sensommer for båtfolket og andre som setter pris på sol og varme.

 ??  ?? BÅTKOS: Onsdag dro folk på båttur fra Grømbukt, og det kan det bli vaer til også i de naermeste dagene.
BÅTKOS: Onsdag dro folk på båttur fra Grømbukt, og det kan det bli vaer til også i de naermeste dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway