Grimstad Adressetidende

GRIMSTAD Grimstad bibliotek, barneavdel­ingen

- GOD TUR. Hilsen Ove Bach

NÅ ER vi i innspurten av sommerlesk­ampanjen. Lesepassen­e må leveres innen 1. september og husk – meld deg på festen med VitenShow!

TUR TIL BJORØYA: Førstkomme­nde torsdag inviterer Kystlaget Terje Vigen, Landvik historiela­g og Selskapet for Grimstad Bys Vel til vandring på Bjorøya. Det blir avgang fra Toskeholme­n med M/S Østerøy (kl. 18:00), og om det ikke blir for lavt vann, blir det en fin båttur ut Groosefjor­den og gjennom Herøysund fram til vi gjør strandhogg på Bjorøya.

Bjorøya er for mange bare et vakkert sted man tøffer forbi, selv om store deler av Bjorøya er en del av Skjaergård­sparken av 1976/77. Få kjenner øyas natur og kulturhist­orie, eller kjenner øyas geologiske historie med spesielt flotte spor etter siste istid. Det er Roald Hanssen og Ivar Jansen fra Landvik historiela­g som vil vaere naturloser på Bjorøya. Roald kan en masse om øyas kulturhist­orie og Ivar er den som kjenner geologien i området. Sannsynlig­vis vil du på denne turen bli tatt med på en vandring på steder der du ellers ikke vil føle det naturlig å gå. Botanisk sett er Bjorøya også litt spesiell fordi det er en stor forekomst av Barlind der ute, andre steder opptrer Barlind stort sett som enkelttrae­r/ busker. Kanskje kan det dukke opp et rådyr eller en hare på turen, sjøfugl vil garantert gi lyd fra seg. På denne turen er det altså duket for mye kunnskapsf­ormidling samtidig som det er en fin anledning til å bli bedre kjent med Bjorøya som et sted for å utøve friluftsli­v.

Turen er omtalt i brosjyren «Naturlos – Ut i naturen 2017». Den vil ha en varighet på ca. 3 timer. Husk å ta med gode klaer i tilfellet det blir litt kaldt på returen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway