Grimstad Adressetidende

– På en måte som å fly

En lokal bedrift er en av tre i Norge som driver med flyboard.

- VANNLEK Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Såkalt jetpack drevet av vannjeten på en vannscoote­r har du kanskje sett under båtmessa i Grimstad havn, men visste du at det også finnes en lokal utleier av slikt utstyr? Øyvind Johansen i Flyboard Grimstad har både jetpack og et såkalt flyboard, og driver som eneste i Skandinavi­a utleie av disse. Det er to andre i Norge som har en av delene, men ikke begge.

– Flyboardet kjøpte vi i mai i fjor og hadde hele sesongen. Vi har hatt mange utdrikning­slag, og vi reiser mye rundt, men det er fortsatt såpass nytt at mange ikke vet at det finnes, sier Johansen.

– Lettere enn man tror

Sander Henningsen demonstrer­er flyboardet mens Johansen kjører vannskuter­en. Henningsen balanserer uten problem og kommer flere meter opp i lufta, men det er ikke første gangen han prøver. Litt øving har gjort at han mestrer det godt og kan stå i en halvtime.

– Hvordan vil du beskrive følelsen av å sveve på den måten?

– Det er på en måte som om man flyr, sier han.

Johansen mener det ikke er så vanskelig å bruke utstyret.

– Flyboard er lettere enn man tror. Når du bare kommer en meter over vannet, skjønner du hvordan det fungerer. Mange har kjørt snowboard og slikt, og da tar de det med en gang, forteller Johansen.

Viktig med sikkerhet

Han sier det ikke er helt ufarlig å bruke slikt utstyr, ettersom man kan skade seg om man faller ned og treffer vannskuter­en. Derfor er han nøye på å gi opplaering og instruksjo­ner før noen prøver.

– Sikkerhete­n kommer først. Vi har ikke hatt noen skader, og det er litt gøy. Når noen vil komme veldig høyt opp, følger jeg nøye med på at de ikke er for naerme scooteren, sier han.

Man kan også styre trykket på vannjeten med en fjernkontr­oll, men det er ikke for nybegynner­e.

– På øverste nivå kan man komme fem meter under vann, forteller Johansen.

 ??  ?? BALANSE: Sander Henningsen står uten problemer oppe i luften over Reddalsvan­net. Om man er helt fersk, trengs det litt øving for å mestre dette.
BALANSE: Sander Henningsen står uten problemer oppe i luften over Reddalsvan­net. Om man er helt fersk, trengs det litt øving for å mestre dette.
 ??  ?? VANNJET: Sander Henningsen får hjelp av Øyvind Johansen til å ta på seg utstyret. Vannjeten på scooteren sørger for oppdriften.
VANNJET: Sander Henningsen får hjelp av Øyvind Johansen til å ta på seg utstyret. Vannjeten på scooteren sørger for oppdriften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway