Grimstad Adressetidende

Ny byutvikler på plass

Håkon Håversen er Grimstad kommunes nye byutvikler, og er allerede i gang med jobben.

- PLANARBEID Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Håversen, som opprinneli­g er fra Arendal, har 29 år i Statens vegvesen bak seg. Han begynte i jobben i Grimstad i forrige uke. I vegvesenet jobbet han med planleggin­g på alle nivåer og alle typer prosjekter. Det tror han vil vaere til stor hjelp når han tar fatt på jobben i Grimstad kommune.

Også kommunalsj­ef Guri Ulltveit-Moe tror denne bakgrunnen vil vaere gull verdt.

– Han har tung erfaring fra planproses­ser. Det er høyaktuelt også i forbindels­e med at fylkesvei 420 går gjennom sentrum, sier Ulltveit-Moe.

Håversen har imidlertid mer enn veiplanleg­ging å skilte med.

– Jeg har også jobbet mye med detaljer og hvordan ting skal se ut, for eksempel hvordan byrom utformes, sier han.

Som byutvikler vil han også få oppgaven med å snakke med berørte parter, samarbeids­parter som Grimstad min by og gårdeierfo­reningen.

Skal trekke i trådene

Bakgrunnen for å ansette en byutvikler er at kommunen ønsket en person som kunne ha oversikt over dette byutviklin­gsprosesse­r.

– En del av oss har hatt en hånd i det, men det kan bli litt venstrehån­dsarbeid. Det er noe med å ha oversikten og se ting i sammenheng. Vi ser frem til å ha en som kan oversikten og trekke i trådene, sier UlltveitMo­e.

– Når vi for eksempel går i gang med detaljplan­legging av Byhaven, er det ikke Håkon som skal tegne planen, men han skal hente inn kompetanse­n til å gjøre det, forklarer hun.

Vant til storm

Håversen er kjent med at byutviklin­g er noe som engasjerer folk, og at endringer og nye tiltak i bybildet ofte kan føre til kritikk og debatt.

– Jeg er vant til å stå i storm, sier han, og erkjenner at god informasjo­n er viktig.

– Når det gjelder informasjo­n, kan du nesten ikke gjøre nok.

– Det er også viktig å vaere åpne, ta diskusjone­ne og høre på folk. Folk skal bli hørt, men det er ikke det samme som å få viljen sin. Alle kan ikke få viljen sin, sier Håversen.

 ??  ?? SENTRUM: Kommunalsj­ef Guri Ulltveit-Moe er godt fornøyd med at Håkon Håversen er Grimstad kommunes nye byutvikler. Han vil blant annet jobbe med å styrke sentrumsfu­nksjonen.
SENTRUM: Kommunalsj­ef Guri Ulltveit-Moe er godt fornøyd med at Håkon Håversen er Grimstad kommunes nye byutvikler. Han vil blant annet jobbe med å styrke sentrumsfu­nksjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway