Grimstad Adressetidende

Måtte ha ekstra hjelp

Det ble så mye for patruljen fra UP å gjøre på E18 gjennom Fevikmarka søndag kveld, at de måtte få assistanse fra en annen patrulje.

- TRAFIKK red@gat.no

Utryknings­politiet hadde på ny kontroll gjennom Fevikmarka søndag, etter at de rundt klokken 17.30 tok oppstillin­g med en patrulje i 90-sonen retning Grimstad.

Og på ny ble det tatt mange bilister som kjørte for fort. Så mange at UP-betjentene André Mørch og Espen Pettersen på UP 240 måtte få hjelp fra en annen UP-patrulje til å få unna køen.

Siste ferierush

– Bare i løpet av en drøyt time har vi stoppet seks bilister som har ligget opp mot 110 km/t, og det er de som jeg har hatt kapasitet til å stoppe. Her er mange rogalendin­ger på vei hjem fra ferie, så det er nok den siste rest av feriekøen, sier UP-betjent André Mørch til Adressetid­ende klokken 18.30.

– Vi måler farten på bilistene retning Grimstad, og ser spesielt på dem som suser forbi køen. Mange av dem skal bare komme seg forbi en til, og tar siste bil når flettefelt­et er i ferd med å ta slutt. Da kan det oppstå farlige situasjone­r, legger han til. – Da er det fort gjort at det kan skje ulykker, når en bil i altfor høy fart må legge seg inn og så bremse kraftig opp fordi trafikken ellers holder fartsgrens­en. Det er slike ulykker i flettefelt­et vi håper å unngå med å stå her i Fevikmarka, forklarer UPbetjente­n.

Måtte få hjelp

UP 240 måtte få assistanse fra en annen UP-enhet fra Vest-Agder for å ha kapasitet til å stoppe alle fartssynde­rne som var på vei vestover søndag kveld. Med en mann til ble det enda flere som kunne vinkes inn til siden for å få forenklet forlegg for fartsovert­redelsen.

– Når jeg står alene på kontrollen her for å skrive, blir det fort til at en og annen bilist glipper fordi jeg er opptatt med en annen bilist. I tillegg er det ikke bare å gå ut i veibanen for å stoppe en bil, spesielt om de kommer tett. Vi må alltid tenke HMS, så det er utfordrend­e å stå langs E18 med fartskontr­oll. Derfor fokuserer vi i dag kun på fart, understrek­er Mørch.

Klokken 20.50 kan operasjons­leder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidist­rikt fortelle at kontrollen ble avsluttet i 20.30-tiden. Det ble gitt 13 forenklede forelegg for fartsovert­redelser, der høyeste målte fart i 90-sonen var 108 km/t. Noe som gir 4.600 kroner i forelegg og to prikker på førerkorte­t. I tillegg fikk en bilist inndratt førerkorte­t på for mange prikker.

 ??  ?? HEKTISK: Det ble så mye for UP 240 å gjøre under kontrollen at enda en UP-patrulje måtte komme for å bistå med å skrive forenklede forelegg.
HEKTISK: Det ble så mye for UP 240 å gjøre under kontrollen at enda en UP-patrulje måtte komme for å bistå med å skrive forenklede forelegg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway