Grimstad Adressetidende

Tok imot nye studenter

Studentene er tilbake i byen. Mandag ble starten på studieåret markert med taler, musikk, underholdn­ing og ikke minst møter mellom faddere og fadderbarn på UiA.

- STUDIESTAR­T b Gro Austenå Berg gro@gat.no

Det krydde av faddere i røde T-skjorter under studiestar­tfestivale­n på campus mandag. De ventet på å få treffe sine fadderbarn for første gang, og på å ha det moro sammen med dem de kommende to ukene.

Høydepunkt­et

– Planen er å bli kjent med mange nye studenter, sier andre årsstudent og fadder Ola Våge, og forteller at de skal drikke øl og vaere med på arrangemen­ter som skjer.

– Høydepunkt­et kommer på onsdag, da er det «pubraes», fortsetter han. Nå har fadderne Adressa treffer på, gått et eller to år på mechatroni­c-studiene og kan det meste som er greit å vite når man er ny i Grimstad og på UiA. De husker tilbake på sin egen tid som «fersk», og synes det var litt skummelt.

– Men det var veldig greie faddere. Vi ble tatt godt imot, sier de, og vet dermed hvor viktig det er.

Det er bare en time til de skal møte fadderbarn­a for første gang.

– Førsteklas­se må på opprop med info, og på slutten av det oppropet kommer vi inn, forteller de.

Ansvar

Trine Skei Grande var dagens hovedtaler, og også rektor Frank Reichert, leder av Studentorg­anisasjone­n i Agder Kai Steffen Østensen og ordfører Kjetil Glimsdal sa noen ord til studentene fra scenen utenfor Bluebox.

Både Reichert og Østensen kom innom hvor viktig det er å ha det bra som student. Reichert snakket blant annet om hvor viktig det er å engasjere seg og delta på aktivitete­ne som tilbys. Han nevnte også at det er viktig å søke hjelp hvis man trenger det, og opplyste hvordan man kan få tak i helsehjelp på universite­tet.

Østensen snakket om at alle har et ansvar for at ingen faller utenfor.

– I barnehagen fikk vi beskjed om at alle barn skulle leke med alle, men hvorfor må vi ikke det når vi er voksne? På vårt universite­t skal fellesskap­et sikre at alle får vaere med. Du har selv et ansvar i å bidra, men du har også et ansvar for at dine medstudent­er har det bra, både norske og internasjo­nale, sa Østensen.

 ??  ?? KLARE FOR MORO: Fadderne f.v. Ole Andre Høiland, Ola Våge, Jørgen Nilsen, André Aaneland og Hallvor Vailå gleder seg til å bli kjent med nye mennesker.
KLARE FOR MORO: Fadderne f.v. Ole Andre Høiland, Ola Våge, Jørgen Nilsen, André Aaneland og Hallvor Vailå gleder seg til å bli kjent med nye mennesker.
 ??  ?? SPENTE: Maren Emilie Rødli og Sara Birgitte Manning fra Kristiansa­nd skal pendle til Grimstad for å gå på vernepleie­n.
SPENTE: Maren Emilie Rødli og Sara Birgitte Manning fra Kristiansa­nd skal pendle til Grimstad for å gå på vernepleie­n.
 ??  ?? PÅ SCENEN: Dagens hovedtaler var Trine Skei Grande.
PÅ SCENEN: Dagens hovedtaler var Trine Skei Grande.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway