Grimstad Adressetidende

Slo til med gulløp i NM

Til tross for at Sørild-jenta Sara Dorthea Jensen (21) har slitt med skader i sommer, vant hun 400 meter under junior-NM i suveren stil med tiden 55,78.

- JUNIOR-NM Dag Eliassen og Rune Helle

Løpet gikk av stabelen lørdag.

– I dag kom tiden i andre rekke. Fokus var på å ta NM-gullet. Med vindkast på opp i 5–6 sekund meter nytter det ikke å gå for en god tid på 400 meter, oppsummere­r trener Frank Otto Meinseth.

Sara gikk rolig ut, og hun hadde krefter igjen på oppløpet. Skaden gjør at hun valgte å kjøre på det sikre.

– Inngangen til junior-NM gjør at jeg er litt usikker på hvor jeg står bare to uker før NM. Dette gikk helt greit, og det ble en positiv opplevelse, sier Sara.

Jensen var en klar gullfavori­tt foran 400-meteren.

Sara har sterke 53,51 som pers på 400 fra i fjor da hun ble nummer to på favorittøv­elsen under NM. Line Kloster fikk siden kongepokal­en for sin vinnertid på 400 meter. I år har Sara 54,05 som årsbeste fra U-23 EM. Nummer to i Harstad var nesten to sekunder bak. Her snakker vi om en av mesterskap­ets aller største favoritter.

– Jeg er allerede begynt å se fram mot 2018. Skadene gjør at jeg ikke kan regne med å komme opp mot mitt aller beste denne høsten, men jeg kommer sterkere tilbake, lover Sara.

Før hun rundet av junior-NM i Harstad tok hun med seg en sølvmedalj­e på 200 meter og gull på stafett.

Semifinale på EM

Sara fikk en strekk uken før U23-EM i Polen tidligere i sommer. Den har hun slitt med siden.

– Jeg gjorde 54,06 i Polen, og det er første gang jeg er i semifinale­n på EM, sier Sørild-jenta som er regjerende nordisk juniormest­er på øvelsen fra i fjor. Hun er for gammel til å delta på U20-mesterskap­et i Sverige neste helg.

– Tidligere var det et U-23 nordisk også. Om det kommer litt ut på høsten vet jeg faktisk ikke, sier Sara som understrek­er at hun har hatt full fokus på å bli skadefri og få forberedt seg best mulig til mesterskap­ene som nå står for døren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STAFETT: Sørild stilte med fem jenter i Harstad. Fra venstre: Sara Dorthea Jensen, Anastasia Lunde, Ingvild Meinseth, Alexandra Haver og Line Myrestøl Johansson.
FOTO: PRIVAT STAFETT: Sørild stilte med fem jenter i Harstad. Fra venstre: Sara Dorthea Jensen, Anastasia Lunde, Ingvild Meinseth, Alexandra Haver og Line Myrestøl Johansson.
 ??  ?? INNFRIDE: Sara Dorthea Jensen har slitt med skader denne sesongen, men tok likevel et komfortabe­lt gull på 400 meter under junior-NM.
INNFRIDE: Sara Dorthea Jensen har slitt med skader denne sesongen, men tok likevel et komfortabe­lt gull på 400 meter under junior-NM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway