Grimstad Adressetidende

70 sykler skal ut

Torsdag er det klart for politiets hittegodsa­uksjon. Nytt av året er at den holdes på Biesletta.

- SYKKELSALG Martin Haugen

Den nye politistas­jonen ligger som kjent på Biesletta, og auksjonen holdes ved garasjen på baksiden. Auksjonen er åpen for alle, men studenter er spesielt invitert som en del av studiestar­tuka.

– Over 70 sykler skal auksjonere­s ut. Før var det på våren, men nå er det flyttet til studiestar­t så studentene skal få seg en billig sykkel. Det pleier å vaere bra fremmøte med rundt 100 studenter, og mye andre folk også, sier politistas­jonssjef Terje Gundersen.

Ettersom det er svaert begrenset plass til parkering på baksiden av politistas­jonen, anbefaler Gundersen at folk med bil parkerer andre steder.

Husk kontanter

Politiet er verken oppsatt med kortautoma­t eller mulighet for Vipps-betaling. På auksjonen er det gode gammeldags­e kontanter som gjelder.

– Ta gjerne med litt små valører, som 50-, 100- og 200-lapper. Utropspris­en på syklene er 50 kroner, og de fleste går nok for et par hundre, tror Gundersen.

Han minner om at det ikke er minibank i naerheten, men sier at Kiwi-butikken vil vaere behjelpeli­ge med uttak.

– Men det kan bli litt mye hvis alle skal inn der, så folk oppfordres til å ta med penger, sier han.

Kommunen bidrar også under auksjonen, og de vil ha stand med vafler og informasjo­n om sykkelture­r, som også er en del av studiestar­tuka.

Gullring og påhengsmot­orer

Ettersom det gjerne kommer mange under en slik auksjon, må den foregå utendørs. Det gjelder også hvis det skulle bli regn.

– Det må bli ute uansett vaer. Det blir ofte opp mot 400–500 mennesker, sier Gundersen.

Han skal selv vaere auksjonari­us, og håper å få det hele unnagjort på et par timer.

I tillegg til sykler skal blant annet følgende gjenstande­r under hammeren: Fem armbåndsur, en gullring, høyttalere, to teiner, to sykkeldekk, en kikkert, en flytevest, verktøy, en byggtørker og to påhengsmot­orer, hvorav en elektrisk og en 10 hk Mariner.

 ??  ?? POPULAERT: Heidi Haga i fadderstyr­et på UiA og politistas­jonssjef Terje Gundersen gleder seg til sykkelauks­jon. Den samler vanligvis flere hundre mennesker.
POPULAERT: Heidi Haga i fadderstyr­et på UiA og politistas­jonssjef Terje Gundersen gleder seg til sykkelauks­jon. Den samler vanligvis flere hundre mennesker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway